”En dans på rosor” – Metropol Palais – 2014-09-06

°

En dans på rosor

°

Jag har ju redan mobilbloggat sex stycken inlägg via Instagram från i går kväll om ”En dans på rosor”, så det finns väl kanske inte så mycket mer att tillägga.

Här kommer länkar till dom tidigare inläggen:

Ett.

Två.

Tre.

Fyra.

Fem.

Sex.

Vi kom dit klockan sex. Och blev placerade vid bord fyra, och på dom platserna precis vid scenen. Både en fördel och en nackdel var ju det. Nackdelen var ju att det var svårt att se ett helhetsperspektiv över scenen. Men fördelarna var ändå fler, det blev ju en otrolig närkontakt, med svettstänk och minspel. Och som jag skrev tidigare, så satt ju Tobias Karlssson vid ett tillfälle på scenkanten när han skulle föreställa ledsen i den scenen, och då höll han länge i min hand. Hon som satt bakom mig, blev uppdragen på scenen under en dans, och då var jag glad att det inte var jag. Hellre lite handhållande än att komma upp på scenen. Tänkte först aldrig mer tvätta min hand, men det fungerade ju tyvärr inte. 😉 

Maten var bra. Jag hade valt fisk och Borzko hade valt kött, och vi var båda nöjda.

Showen började klockan nio, första akten var cirka femtio minuter, sen en kort paus på kanske tio minuter, och andra akten var cirka en timme.

Stående ovationer var det i slutet, och jag trodde aldrig att publiken skulle sluta att jubla, vissla, klappa, och stampa.

När Tobias Karlsson pratade lite efter showen, då kunde han knappt prata så mycket grät han. Och då var vi många, många i publiken som också grät, (jag bland annat så klart).

Fantastiska scenkläder, designade och sydda av Lars-Åke Wilhelmsson (Babsan). Otroligt bra koreografi. Mycket bra sångerska som sjöng vissa av låtarna live. Och så dessa tio otroligt duktiga dansare. Allihopa känner man ju igen från förut från ”Let’s Dance” i TV4, (mitt absoluta favoritprogram).  Tobias Karlsson är ju självklart favoriten, och efter det Calle Sterner. Men alla tio är ju helt otroligt bra. 

Ja, jag behöver väl kanske inte säga att vi är supernöjda med föreställningen. Och att jag varmt rekommenderar alla att gå och se den. En av dom bästa föreställningar som jag har sett, är det helt klart. 

Ett råd som jag fick innan, av en vän som var där kvällen före, vill jag gärna vidarebefordra. Och det är att att köpa programmet innan, och att läsa handlingen, akt för akt, låt för låt. För handlingen bärs ju endast fram genom dansen, och jag tror att man får större behållning om man förstår handlingen bättre genom att läsa igenom scenerna innan. Klart värt en hundring, det tyckte i alla fall vi. 

°

2 Responses to ”En dans på rosor” – Metropol Palais – 2014-09-06

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.