Side – Turkiet – 6-21 juli 2014

°

Jaha, då var årets semesterresa över. Och den har varit minst lika bra, om inte ännu bättre, som våra tidigare Turkietresor.

Det var sjätte gången vi var i Turkiet, och andra gången som vi var i Side. Vi har också varit två gånger i Marmaris, och två gånger i Alanya. Det var tredje gången som Borzko och jag åkte ensamma, utan barnen.

Det blev All Inclusive även i år, för andra gången för oss. Vi gillar verkligen att ha det, finns massor med fördelar, och bara en endaste nackdel, och det är att vi båda två har gått upp fyra kilo var i vikt under dom här två veckorna.

Hotellet var jättestort, det hette Melas Holiday Village, och det var verkligen som en hel by. Ett enormt stort hotellområde, med massor med olika byggnader, flera pooler och stora grönområden.

Vårt rum låg precis ovanför stranden, och var ett helt okej rum, med en fin balkong.

Vi åt alla målen på hotellet, buffé till både frukost, lunch, och middag. En gång fick man boka bord i en A la Carte-restaurang där vi åt en flerarätters turkisk måltid till middag.

Vi tillbringade nästan alla kvällarna inom hotellområdet. Bara en kväll gick vi in till själva Side.

Jag brukar inte uppskatta showerna och uppträdena på hotellen, men i år var det mycket högre klass på dom mot vad det brukar vara. Så vi såg flera stycken.

Inga utflykter gjorde vi. Däremot så la vi en hel del pengar på massage i år. På systerhotellet precis bredvid oss, Melas Resort Hotel, fanns det ett stort fint Hamam och Spa. Första dagen så tog vi hamambad och massage. Och sen gick vi på massage sex gånger till, varannan dag, en timme varje gång. Oerhört skönt var det.

Inte så mycket shopping i år. En badmadrass att leka med i vattnet köpte vi. Och så köpte jag två stora handväskor och en liten axelremsväska. Lite presenter till Jimmy och Jenny blev det förstås också.

Samma rutiner nästan varje dag hade vi. Vi gick upp halvsju. Åt frukost klockan sju. Varannan dag massage klockan åtta. Och varannan dag en morgonpromenad vid åttatiden. Sen solstolen från niotiden. Lunch klockan halvett. Upp på rummet vid fyra-halvfemtiden. Lite slappande på balkongen sen ett tag. Middag klockan sju. Promenad sen på strandpromenaden och solnedgångsfotograferande. Tittade på showen mellan nio och tio. Och sen slappande på balkongen innan sängdags, oftast vid halvtolvtiden.

Tolv böcker blev utlästa av mig. (Och Borzko läste sju böcker).

Vi låg oftast på samma ställe, i samma solstolar. Precis vid stranden, bara strandpromenaden emellan, och där var det gräs. Jättenära till stranden framför oss, och också utsikt över den. Och nästan lika nära till poolen bakom oss.

Vi badade mest i havet, men även ibland i poolen. Häftiga vågor var det dom flesta dagarna, så det var kul att ha badmadrassen att leka och surfa med.

Det var nästan inga andra svenskar på hotellet. Bara vi som gick av där när vi kom från flygplatsen, och bara vi som gick på när vi skulle åka hem. Hörde och såg några till under veckorna, men det var mycket få. Däremot var det oerhört många tyskar och ryssar. Och även en hel del holländare.

Personalen på hotellet var rätt så dåliga på engelska, men däremot bra på tyska. Tyvärr så är ju inte jag och Borzko så bra på tyska. Men det gick bra att förstå varandra ändå. Oerhört trevlig personal var det i all fall. Utan undantag.

Wifit fungerade rätt så dåligt. Riktigt bra fungerade det bara i receptionen, så vi gick dit och satt ibland. Ibland fungerade det på rummet och balkongen, men aldrig vid solstolarna.

Solat har vi inte gjort någonting. Utan vi har legat under parasollet. Badat har vi gjort massor så klart.

Ja, det var väl lite om vår resa. Jag har ju bloggat drygt femtio fotografier som finns i kategorin ”Turkiet – 2014 – Side”. 

Supernöjd är jag med resan. Även om den blev rätt så dyr i år. Och det gick en hel del pengar, trots att vi hade All Inclusive. Men det var värt varenda krona. Nu ska jag leva på den här resan till nästa sommar. Och då blir det kanske till Bodrum som vi åker.

°

8 Responses to Side – Turkiet – 6-21 juli 2014

 1. steffanie skriver:

  Hur var Marmaris jämfört med de andra ställena du vart på i Turkiet?

  • @ steffanie: Side är litet, Marmaris är mittemellan, och Alanya är störst, av dom tre ställena som vi har varit på i Turkiet. Jag tycker att det ser rätt så lika ut på alla tre ställena. En gammal stadskärna i mitten, och så stränder med nyare bebyggelse åt båda hållen. Jag tycker nog att det har varit lika bra, och ungefär likadant, på alla tre platserna. Men vi är ju rätt lata, och rör inte på oss så mycket, i och för sig.

 2. Mikaela skriver:

  Låter som att ni haft en riktigt skön och avkopplande semester. Även om det har gått lite pengar så brukar det vara värt varenda krona! Jag åker till Bodrum i Augusti och undrar om du har något tips på hur man undviker magsjuka? Jag har så känslig mage och man hör ju hela tiden hur folk som åker till Turkiet blir magsjuka. Det kanske bara är en överdrift och inte värre än andra medelhavsländer?

  • @ Mikaela: Jag har aldrig varit magsjuk. Men jag är alltid lite konstig i magen när jag är i Turkiet. Fast i år var jag faktiskt lite bättre mot vad jag brukar vara. Jag blir alltid rätt så lös i magen, och måste gå på toa flera gånger om dagen, och ibland kan det blir bråttom. Så är jag jämt, och jag vet inte varför. Borzko är aldrig så, och inte heller var Jimmy och Jenny det när dom reste med oss. Fast vi typ äter och dricker nästan likadant.

   Jag tar alltid drickvaccinet Dukoral innan jag åker. Och jag äter alltid dom kapslar med dom ”goda bakterierna” Trevis före, under, och efter resan. Om det hjälper, det vet jag inte. Men jag törs inte låta blir, eftersom jag har gjort det i så många år nu, och jag inbillar mig att jag blir ännu sämre annars.

   Under resan undviker jag ingenting. Jag är väl inte tillräckligt dålig i magen för att tycka att det är värt att undvika en massa. Självklart så dricker jag inte vatten ur kranen. Borstar inte tänderna i det heller. Och jag tar aldrig is i dryck. Men det är väl det enda.

   • Mikaela skriver:

    Tack för dina tips! Jag ska absolut testa Trevis. Läste på om dem och dom låter superbra. Man vill ju inte undvika massa saker på semestern, det är ju då man vill unna sig 🙂 tack så jättemycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.