”Offer utan ansikte” av Stefan Ahnhem

°

Offer utan ansikte

———

”Offer utan ansikte” av Stefan Ahnhem (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor.”

(Kopierat från forum.se)

——–

En mycket bra och spännande thriller av ännu en debuterande författare. 

Fast även om Stefan Ahnhem debuterar som bokförfattare, så har han ju skrivit massor med manus till spännande filmer och serier, så han är ju inte direkt någon novis inom genren. 

Boken är mycket lättläst med ett skönt läsflyt i. Lagom tjock, 350 sidor. Blodig är den, och väldigt spännande. Absolut inte förutsägbar, och ger mycket mersmak inför kommande böcker i en serie om polisen Fabian Risk i Helsingborg. 

Rekommenderar verkligen boken till alla som tycker om svenska deckare/thrillers. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

3 Responses to ”Offer utan ansikte” av Stefan Ahnhem

  1. […] Det här är Stefans Ahnhems andra bok om polisen Fabian Risk, men den utspelar sig före den första boken. Jag läste den första boken, ”Offer utan ansikte”, för ungefär ett år sedan, och här är en länk till min recension av den.  […]

  2. […] grader minus är den tredje fristående delen i serien om Fabian Risk. Den första boken heter Offer utan ansikte, och den andra boken (som utspelar sig innan den första boken) heter Den nionde graven. Länkar […]

  3. […] grader minus är den tredje fristående delen i serien om Fabian Risk. Den första boken heter Offer utan ansikte, och den andra boken (som utspelar sig innan den första boken) heter Den nionde graven. Länkar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: