Några tankar…

°

Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker till Turkiet. Och det ska bli så otroligt fantastiskt underbart skönt. Att äntligen få lite sol och värme. Jag har ju varit ledig i över tre veckor nu, tjugotre dagar, och det har inte varit bra väder en endaste dag. Så jag är så glad över att få åka iväg nu i två veckor, så man kan tanka sol och värme och ladda batterierna inför nästa höst och vinter. Jag behöver verkligen sol och värme för att orka med allt sen i ett helt år.

Det har varit lite jobbiga veckor för mig, trots att jag har varit ledig, av lite olika orsaker. Vädret spelar så klart in på humöret. Och sen har det ju varit så jobbigt med min mammas olycka. På ett sätt känns det jobbigt att åka bort nu från mamma, men samtidigt så ska det också bli skönt att koppla bort det lite. Min syster kommer hem från sin semester på söndag, när jag åker, så då kommer ju hon att ta hand om mamma. Och så finns det ju fyra barnbarn som också kan hjälpa till och ställa upp. Och pappa är ju fantastisk.

Sen finns det andra orsaker till varför jag inte har mått bra. Men det kan och vill jag inte gå in på här så här öppet. Vill inte lämna ut andra människor så. Jag vet att jag måste sluta upp med att ta på mig andras problem, att sluta upp med att oroa mig så mycket, och att försöka att koppla bort vissa saker. Men det är ju svårt. Man är ju som man är.

Vet ju att många får depressioner i klimakteriet också. Och jag tror att jag snart är där. Jag har fortfarande mens, men den är väldigt oregelbunden numer, så jag tror att den är en del av min deppighet, och en del av mina sömnproblem kanske beror på att klimakteriet är på gång också.

Jag måste att försöka att fokusera mer på allt som faktiskt är jättebra i mitt liv, istället för att haka upp mig på det som inte är bra. För jag har ju så otroligt mycket att glädjas över. Försöker verkligen, varje dag, och ibland lyckas jag, och ibland inte.

Det ska i alla fall bli så skönt att åka iväg nu. Släppa allt här hemma, och bara njuta i två veckor.

Jag vet inte hur det blir med uppdateringar här i bloggen när jag är borta. Om wifi fungerar bra, och jag känner lika mycket för att uppdatera som jag brukar göra, då blir det väl massor med bilder förmodligen. Men när man läser kommentarerna från gäster på hotellet, så verkar många klaga på att wifi fungerar dåligt, och är det så, så kanske det inte blir så mycket bilder. Men jag hoppas att det fungerar någorlunda bra, för jag tycker det är kul att fotografera, Instagramma, Twittra, Facebooka, och blogga. Någonting lär det väl i alla fall bli. Om bara wifi fungerar hyfsat, så blir det nog som förra året. Alltså massor med fotografier via Instagram, men nästan ingen text. 

Vi har inga planer på utflykter, utan vi ska bara sola, bada, slappa, äta, dricka, läsa, och promenera. Blir vi rastlösa så får vi väl boka in någon utflykt. Vi åker hemifrån på söndag vid tolvtiden mitt på dagen. Och så kommer vi hem tidigt på morgonen måndagen den tjugoförsta juli.

Jag har tretton recensionsböcker här hemma som väntar på att bli lästa. Men jag tänker faktiskt inte ta med mig en endaste av dom till Turkiet. Jag vill läsa böcker som jag inte behöver recensera om jag inte vill. Så det blir mest deckare i pocket som jag har missat tidigare. Recensionsexemplaren tar jag itu med när jag kommer hem igen.

Ja, det var lite tankar från mig i dag, fredag, två dagar innan vi åker. 

°

9 Responses to Några tankar…

 1. Majsan skriver:

  Jo, nog påverkar vädret humöret alltid. Man behöver sol och värme för att ladda batterierna . Vissa dagar har det känts som det är höst. Gillar iofs hösten också men INTE i Juni /Juli.
  Önskar er två toppenveckor i Turkiet när det blir dags. Hoppas wifi fungerar, för jag älskar ju dina matbilder =)) =))

 2. Mary skriver:

  Vilket härligt och läsvärt inlägg! Älskar när du skriver lite mer och personligt om hur du fungerar, man behöver inte vara privat för att vara personlig och det lyckas du utmärkt med 🙂 Önskar er två fantastiska veckor i Turkiet!

 3. Lisa skriver:

  Önskar er härliga veckor.

 4. Gunilla skriver:

  Önskar all lycka till med resan! Alltid trevligt att höra ifrån dig.
  Försök att koppla av nu så du kan ladda upp dig till hösten.
  Kom in nu efter en härlig dag med min son med familj, vi har grillat
  och passat på att vara ute den första sommarkvällen ute efter allt regn.
  Önskar dig och maken att ha en riktigt bra semester!
  Kramar!

 5. […] Läs gärna mitt inlägg ”Några tankar…” från i går.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: