”Hämnden bär Prada” (Revenge Wears Prada) av Lauren Weisberger

°

Hämnden bär Prada

———

”Hämnden bär Prada” (Revenge Wears Prada) av Lauren Weisberger – (2014) (2013) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman)

———

”Uppföljaren alla har väntat på: fortsättningen på Djävulen bär Prada, Lauren Weisbergers underhållande och skarpa uppgörelse med modetidningsvärlden.

Nästan ett decennium har gått sedan Andy Sachs sa upp sig från jobbet som assistent till Miranda Priestly på Runway Magazine. Ett drömjobb för de flesta men definitivt inte för Andy. Nu har hon och Emily, hennes tidigare nemesis och kollega, gått samman för att starta ett exklusivt bröllopsmagasin.

Tidningen Sista steget har snabbt blivit obligatorisk läsning för de unga och snygga. Andy skriver om det som ligger henne varmt om hjärtat och Emily planerar fester och säljer annonser som ett proffs. Inte nog med det – Andy har mött sitt livs kärlek, Max Harrison, ättling till en anrik mediafamilj, som dessutom är självsäker och väldigt snygg.

Deras bröllop kommer att dominera alla skvallertidningarna. Allt tycks för bra för att vara sant. Då förändras plötsligt allt. Samma dag som hon ska gifta sig upptäcker Andy ett hemligt brev med ett mycket ödesdigert innehåll. Hon får veta att ingenting är som hon trodde. Och att hennes nya liv skulle leda henne tillbaks till en viss person som hon försökt att undvika under alla åren”

(Kopierat från norstedts.se)

——–

Den här boken ”Hämnden bär Prada” är en fristående fortsättning på boken ”Djävulen bär Prada” som kom ut för elva år sedan. 

Jag har inte läst boken ”Djävulen bär Prada”, däremot så såg jag filmen med samma namn, som baserade sig på boken, med Meryl Streep och Ann Hathaway i huvudrollerna, och den tyckte jag var riktigt bra

Nu har jag läst Lauren Weisbergers nya bok, och jag tyckte den var riktigt bra. Kan ju då, som sagt var, inte direkt jämföra den med hennes första bok om Miranda Priestly, Andy Sachs, och dom andra, men jag tror nog att man har stor behållning av boken, även om man inte har läst den första, och/eller sett filmen. 

Jag tycker om relationerna i boken, New York-miljön, och beskrivningarna om arbetssituationen i modetidningsvärlden. 

Boken är lättläst, underhållande, och inte helt förutsägbar. 

Rekommenderas. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5. 

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: