Varje gång jag kliver upp på den lilla avsatsen framför vår port så tänker jag på min mamma. För det var där hon ramlade. Var och tittade till henne nyss. Och hon har så ont. 😥😞😪

20140623-114944-42584718.jpg

8 Responses to Varje gång jag kliver upp på den lilla avsatsen framför vår port så tänker jag på min mamma. För det var där hon ramlade. Var och tittade till henne nyss. Och hon har så ont. 😥😞😪

 1. Jenny skriver:

  Varför hör ni inte av er till ortopeden om hon har så ont? Det finns mycket bättre alternativ än citodon om hon har ont.
  Det gör ju dessutom att hon får svårare att göra de få rörelser som hon kan/ska göra med fingrar. Om jag vore er skulle jag ringa för en telefontid så att hon kan få något bättre, mer långtidsverkande. Smärtlindring finns ju som depottabletter (sitter i i 12h) och det ger en mycket mer jämn smärtlindring över dagen. Exempelvis Dolcontin är vanligt att ffa äldre får vid frakturer och svåra smärtor. Utöver Dolcontin kan man även få ett läkemedel som heter Oxynorm som är mer kortverkande, dom kan man ta vid smärtgenombrott. Dock är tanken med depottabletter att den dosen ska vara tillräcklig för att man inte ska få några utbrott. Givetvis är det morfinpreparat som man blir trött av, men vid en olycka måste man ju väga för/nackdelar. Och din mamma behöver ju vila = Det gör inte så mycket om hon är extra trött. Dessutom är det ju bara för en kort period, och eftersom hon är äldre och kanske inte väger så mycket kommer hon klara sig på en väldigt låg dos. Jag har väldigt mycket erfarenhet av ortopedi och har bland annat jobbat på Traumaortopeden på Karolinska dit alla dom svårast skadade kommer, så jag vet verkligen hur viktigt det är med rätt och framförallt tillräcklig smärtis!
  Man ska ha respekt för starkare mediciner, men inte så stor respekt att man inte vågar ta dem när det verkligen behövs, som nu tex. Jag är säker på att det skulle räcka att ta under 1-2v, sen har det värsta lagt sig.
  Lycka till! 🙂
  Kram!

 2. Majsan skriver:

  Aj aj aj….stackars lilla mamma.Fy vad det ser ut…förstår att hon har ont.=[[. Ge henne en försiktig kram från mig .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: