Söndag

°

Jag gick upp vid sjutiden i morse, och Borzko gick upp vid åttatiden. Efter våra morgonbestyr och frukost, så gick vi sen iväg ut på en promenad, vid niotiden.

Promenadvägen längs sjön Magelungen gick vi, upp till infarten mot Fållan, och sen tillbaka igen. Cirka en och en halv timme tog det, och cirka 7,5 kilometer var det.

Kallt och blåsigt var det. Soligt ibland och molnigt ibland. Och det kom även ett par regnskurar.

Sen gick vi till Centrum, köpte fikabröd på ICA Kvantum och blommor på T-Blommor, och så gick vi hem till mina föräldrar.

Vi satt och fikade och pratade en stund. Och sen så gick Borzko och jag ner till Centrum igen, för att handla lite mjuka, sköna, och praktiska kläder till mamma att ha nu när hon är handikappad med sin arm.

Köpte ett par sweatshirtbyxor, en fleccejacka, och fem par strumpor på Stadium. En tunn kofta på Dea Axelssons. Och tre par trosor på KappAhl. Cirka elvahundra kronor gick allt på.

Vi gick sen hem till mina föräldrar igen, och mamma fick på sig sina nya kläder. Bild har jag redan bloggat.

Mamma blev så glad över att vi kom, och över blommor och fikabröd, och över sina nya kläder.

Men annars så var hon lite ledsen i dag… Hon har så ont… Och hon tycker att hela situationen är så jobbig… Svårt att lära sig att använda ”fel” hand när man är så gammal som hon är, och dessutom virrig och glömsk av Alzheimers…

Jag tycker så synd om henne… Hon tycker det är jobbigt att använda Slyngan också… Hon vill helst inte ha den, men läkaren sa ju att hon skulle ha den så mycket som möjligt…

Sen gick Borzko och jag hem, och var hemma i någon timme.

Efter det så åkte vi iväg med bilen, och så åkte vi till småbåtshamnen vid Eriksdalsbadet, där Mathias har sin båt liggande. Jenny, Mathias, och en kompis till dom, kom tillbaka från midsommarfirande ute i skärgården, och vi hämtade upp dom vid båten, för att skjutsa dom hem. Vi körde först kompisen till Västertorp, och sen Jenny och Mathias till Stuvsta.

När Borzko och jag kom hem igen, så åt vi middag. I dag blev det rester från midsommarafton, min hemgjorda vitlökssill och kokt potatis.

Slappande i soffan blev det sen, med böcker, datorer, iPhones, och Spotify-musik.

Borzko åkte sen ut och tankade och fixade iordning bilen. Han handlade lite gott att äta till kvällen på ICA också på vägen hem. 

Fortsatt slappande i soffan sen. Jag läste i boken ”Au revoir, Magnus” av Erik Helmerson. 

Och lite senare så blir det nog några serieavsnitt av ”Orange Is The New Black”. 

°

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: