”VIP-rummet” av Jens Lapidus

°

VIP-rummet
———

”VIP-rummet” av Jens Lapidus (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Najdan kallad Nalle kallad Teddy muckar efter åtta år i fängelse. Han har bestämt sig för att inte trilla dit igen, han är färdig med brott. Men han har inte en spänn på fickan, Arbetsförmedlingen är ett skämt och han är tvungen att bo hos sin syster. Det är inte bra för någon av dem. Läget blir akut när en gammal bekant, en indrivare, hör av sig och vill ha trehundratusen inom en vecka.
Teddy får ett erbjudande om att spåra ett kidnappningsoffer. Föräldrarna vågar inte gå till polisen utan har vänt sig till sin jurist. Det är en fin advokatfirma och upplägget verkar nästan lagligt, men Teddy har ju lovat sig själv att hålla sig en bra bit bakom gränsen den här gången. Till slut tackar han ändå ja, och tillsammans med en av byråns påläggskalvar, den överkapabla Emelie Jansson, börjar han arbetet med ta reda på vem som kidnappat Philip; affärsman och brat, med en meritförteckning som blir smutsigare och smutsigare ju djupare de gräver.
Emelie vill göra karriär och Teddy vill bli av med sina skulder. Hon har valts för att hon är duglig och snabb, han har valts för att … ja, varför? Byråns chef vet något om Teddy och dennes historia som ingen annan verkar känna till.
Tillsammans utgör Teddy och Emelie ett nästan parodiskt omaka par, men de jobbar effektivt ihop. Och det är verkligen bråttom: kidnapparnas tålamod rinner ut som sanden i ett timglas.

Vip-rummet är den första fristående delen i en ny serie av Jens Lapidus, som med sin Stockholm Noir-trilogi Snabba cash, Aldrig fucka upp och Livet deluxe blivit en av Sveriges mest lästa och uppburna kriminalförfattare

(Kopierat från wwd.se)

——–

Jag har läst Jens Lapidus tre tidigare böcker, ”Snabba cash”, ”Aldrig fucka upp”, och ”Livet deluxe”. Tyckte dom var helt okej, men dom blev inga direkta favoriter hos mig. (Det blev däremot filmerna som gjordes efter böckerna! Dom tyckte jag var superbra!) Här är en länk till min recension av den tredje boken, och i det inlägget finns också länkar till dom två tidigare böckerna. 

Nu har jag läst den första boken i en ny serie böcker av Jens Lapidus, ”VIP-rummet”, och den tyckte jag var mycket, mycket bättre. Alltså mycket bättre än hans tidigare tre böcker. 

Högt driv och tempo är det i boken. Härliga karaktärer är bokens huvudpersoner, som jag gärna läser mer om i kommande böcker. Sköna miljöer utspelas boken i, i Stockholm, i både överklassmiljöer och i ”mindre fina förorter”. 

Spännande och lättläst var den också. Så jag ser verkligen fram emot fler böcker i serien. Och kan varmt rekommendera den här boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”VIP-rummet” av Jens Lapidus

  1. […] ungefär ett och ett halvt år sedan så läste jag den första boken, ”VIP-rummet”, i Jens Lapidus nya serie, och jag tyckte den var mycket, mycket […]

  2. […] är den tredje boken i serien om kåkfararen Teddy och advokaten Emelie. Den första boken heter VIP-rummet och den andra boken heter STHLM DELETE. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna). Jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: