”Zack” av Mons Kallentoft & Markus Lutteman

°

Zack

———

”Zack” av Mons Kallentoft & Markus Lutteman (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman) 

———

Alla hjältar föds ur tragedier.

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Zack är den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.

(Kopierat från bookmarkforlag.se)

———

Jag har läst alla Mons Kallentofts böcker tidigare, dom som handlar om kriminalkommissarie Malin Fors i Linköping. Och jag har tyckt mycket om dom alla sju. 

Nu har Mons Kallentoft börjat att skriva böcker tillsammans med Markus Lutteman. Och dom har kommit ut med den första boken i en planerad serie som kallas för ”Herkulesserien”. 

”Zack” heter den första boken, och huvudpersonen i den, och i dom kommande böckerna, är den tjugosjuårige kriminalinspektören Zack Herry. 

Zack är en antihjälte som jobbar som polis på dagarna, och flyr verkligheten på klubbar på nätterna, tillsammans med droger. 

Jag tyckte mycket, mycket om den här boken. Den är lika välskriven som Mons Kallentofts tidigare böcker. Men den är mycket mer actionladdad, ungdomlig, fartfylld, och känns mer modern. 

Blodig och våldsam är den också. Men väldigt lättläst med ett skönt läsflyt i. 

Om jag ska jämföra den med något, (vilket man ju egentligen inte ska), så tycker jag den påminner lite om Anders De La Mottes böcker. 

Jag rekommenderar verkligen boken till alla som gillar action, thrillers, och kriminalromaner. Och jag ser verkligen fram emot kommande delar i serien. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Bookmark Förlag. 

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

5 Responses to ”Zack” av Mons Kallentoft & Markus Lutteman

  1. […] ”Leon” är den andra boken i serien om kriminalinspektören Zack Herry. Jag läste den första boken, ”Zack”, för knappt ett år sedan, och tyckte mycket, mycket om den. Här är en länk till min recension av den.  […]

  2. […] är den tredje boken i Herkulesserien. Den första boken heter Zack, och här är en länk till min recension av den. Och den andra boken heter Leon, och här är en länk till min recension av den […]

  3. […] är den fjärde boken i Herkulesserien. Dom tidigare böckerna är Zack, Leon, och Bambi. Jag har tyckt väldigt mycket om dom tre tidigare böckerna, och länkar här […]

  4. […] fyra tidigare böckerna heter Zack, Leon, Bambi, och Heroine. Och jag har tyckt väldigt mycket om dom alla fyra. (Länkarna går till […]

  5. […] den grekiska mytologin. Och serien planeras bli tolv böcker. Dom fem tidigare böckerna heter Zack, Leon, Bambi, Heroine, och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: