”Tjockare än vatten” av Carin Gerhardsen

°

Tjockare än vatten

———

”Tjockare än vatten” av Carin Gerhardsen – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Bokserie: Hammarby (del 7).

Hon lämnade dörren på glänt och steg – fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet – över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan.

När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset.

Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.

Hon skulle dö.

Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte – den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten.

Tjockare än vatten är en hisnande thriller som bottnar i det omöjliga i att göra sig fri från det förflutna. Från sin familj. Och från de drifter och demoner som formar och jagar oss genom livet. Carin Gerhardsen är tillbaka med den sjunde, fristående boken i sin framgångsrika serie om Hammarbypolisen.

(Kopierat från norstedts.se)

——–

Det här är den sjunde delen i Hammarbyserien. Böckerna är fristående, men störst behållning av dom får man ju helt klart om man läser dom i ordning. 

Jag har läst alla böckerna i serien, och jag tycker mycket, mycket om dom.

Tycker att Carin Gerhardsen har fått till poliskaraktärerna väldigt bra. Dom känns så levande, och jag tycker mycket om dom alla.

Gillar också hur utvecklingen går framåt med personerna, bok för bok.

Miljöerna i böckerna är så härligt beskrivna, och jag tycker om att nästan alltid känna igen mig, eftersom böckerna till stor del utspelar sig i den södra delen av Stockholm, där jag bor och är uppväxt.

I ”Tjockare än vatten” så är det en mycket invecklad och komplicerad historia. Jag hade inte en aning om hur boken skulle sluta, men jag tyckte att författaren fick ihop det bra på slutet.

Jag trodde flera gånger att jag förstod hur det var, men jag hade fel varje gång. Kul med böcker som överraskar och som inte är förutsägbara.

Boken handlar mycket om hur svårt det är att bli kvitt sitt förflutna. Att det mesta finns kvar, och har betydelse längre fram i livet.  

Jag rekommenderar verkligen boken till alla som tycker om den här genren. Och läs helst hela Hammarbyserien från början. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Norstedts Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

4 Responses to ”Tjockare än vatten” av Carin Gerhardsen

  1. M skriver:

    Hej hej ! Tror du Camilla Läckberg eller Åsa Larsson släpper nytt snart? Gått en bra tid sedan de släppte ngt

  2. […] Det här den åttonde och sista delen i Carin Gerhardsens serie om Hammarbypoliserna. Jag har läst alla dom sju tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den sjunde boken.  […]

  3. […] Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn, Vyssan lull, Helgonet, Gideons ring, Hennes iskalla ögon, Tjockare än vatten och Falleri fallera […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: