5:2 – 1 år – 95 fastedagar

°

5-2-1 ° 5-2-2

°

Ja, i dag har jag hållit på med 5:2-fastan / 5:2-dieten i precis ett år.

Och jag har genomfört nittiofem fastedagar under det året.

Skulle jag ha fastat exakt två gånger i veckan, så borde det ha varit etthundrafyra dagar, så alltså fattas det nio fastedagar. Och dom var under Turkietresan, under julhelgen, och när jag var nyopererad. Men övriga veckor så har jag alltså fastat två dagar i veckan, oftast måndagar och torsdagar. Och då har jag ätit cirka fyrahundra kalorier per dag.

Jag har ju inte gått ner något nämnvärt under det här året. Men det har ju inte heller varit mitt mål. Jag vägde 58,5 för ett år sedan, och 55,5 i dag. Och jag har pendlat mellan 54,0 till 60,0 under året. Jag vill ligga på ungefär 58,0, för det är exakt i mitten om man tittar till BMI, för enligt det så ska jag väga mellan 50,0 till 66,0.

Men det jag vill uppnå med 5:2 det har jag gjort. Och det är inte kunna behålla den vikt som jag vill ha, och inte gå för mycket i vikt. Och att kunna unna mig vad jag vill på helgerna.

Sen tror jag ju också att min kropp mår bra av 5:2, inuti. Har ju inte tagit några prover, så det kan jag ju egentligen inte veta, men jag vill tro att mina värden är bra. Jag mår i alla fall bra.

Jag kör ju lite ”3:2:2” och har gjort det hela tiden. Och med det så menar jag att fastar två dagar. Sen under tre dagar så äter jag ”normalt”, men ingenting onyttigt. Och sen så ”svullar jag” under två dagar. Det fungerar perfekt för mig. För på fredagar och lördagar så vill jag verkligen kunna äta precis vad jag vill, hur onyttigt jag vill, och hur mycket jag vill. Då äter jag chips, glass, godis, och allt.

På fastedagarna äter jag nästan alltid bara två mål. Frukost/lunch på cirka 150 kcal, och middag på cirka 250 kcal. Jag äter aldrig ”riktig” mat, utan bara något enkelt.

Via den här länken, ett blogginlägg från när jag hade fastat i ett halvår, så finns det massor med länkar till andra inlägg om 5:2, om någon är intresserad.

Och här är länk till min kategori ”5:2” i min blogg. 

°

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.