”I maktens skugga” av Viveca Sten

°

I maktens skugga

———

”I maktens skugga” av Viveca Sten (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel – orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?

I den sjunde boken i Morden i Sandhamn-serien har det gått fyra år sedan vi senast mötte polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Thomas får ta sig an ett fall där dolda krafter rör sig i sommarparadiset. Samtidigt som han brottas med sina egna känslor av otillräcklighet står han inför sitt svåraste fall någonsin.

(Kopierat från forum.se)

——–

Viveca Sten är en av mina absoluta favoriter bland svenska kriminalromansförfattare. Jag tycker mycket om huvudpersonerna i hennes böcker, med Nora och Thomas i spetsen. Och jag tycker väldigt mycket om miljön i böckerna, som alltid utspelar sig i Sandhamn. Jag tycker också att det alltid är en perfekt blandning av själva kriminaldramat kontra personernas privatliv. 

Det här är Viveca Stens sjunde bok i serien ”Morden i Sandhamn”, och Viveca levererar starkt även denna gång. 

Själva fallet i boken känns även den här gången aktuellt och äkta. Det handlar både om svåra affärer i ett korrupt Ryssland, och om exploatering i skärgården med nyrika personers pengar. Och på privatlivets sida så handlar det bland annat om dilemmat om att stanna på ett jobb eller söka sig vidare. 

Jag rekommenderar verkligen ”I maktens skugga”. Men har ni inte läst Vivecas sex tidigare böcker, så rekommenderar jag att läsa dom från början, och i ordning, för jag tror att man får ut ännu mer av böckerna då. 

Här är en länk till mitt blogginlägg om Vivecas sjätte bok, ”I farans riktning”, där det också finns länkar till dom tidigare böckerna. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”I maktens skugga” av Viveca Sten

  1. […] jag följt Vivecas utgivning med glädje. Här är en länk till min recension av bok nummer sju, ”I maktens skugga”, och där finns det även länkar till dom tidigare […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.