”Glaskroppar” av Erik Axl Sund

°

Glaskroppar
———

”Glaskroppar” av Erik Axl Sund – (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Av författarna till Kråkflickan, Hungerelden och Phytians anvisningar.

En självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.

Hunger lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet med att skriva, ordna konserter och skapa sin märkliga och skoningslösa musik.

Tillförordnade kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala, sorgliga och förbryllande självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 80-talet, som alla visar sig ha tillhört en Aiman Chernikova. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?

Glaskroppar handlar om de mest extrema följderna av kreativt skapande, om vad höga ambitioner och drömmen om det stora genombrottet kan göra med människor. I musikerns, konstnärens och författarens arbete är gränsen mellan fantasi och verklighet tunn och skör.

Erik Axl Sund (Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) debuterade med den kritikerrosade trilogin om Victoria Bergman som sålts till 35 länder. Efter Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar kommer nu första boken i författarduons melankoli-trilogi.

(Kopierat från ordfrontforlag.se)

———

Jag tyckte väldigt mycket om dom tre böckerna i serien om Victoria Bergman, av författarna Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundqvist.

Nu har jag läst ”Glaskroppar”, som är den första boken i en serie om Melankoli, skrivna av samma författare. Men numer kallar dom sig för Erik Axl Sund. 

Och jag tyckte lika bra om ”Glaskroppar” som jag gjorde om dom tidigare böckerna. 

Boken är lite i liknande stil som dom tre tidigare böckerna. Men jag tyckte även att den påminde lite i stilen, som böcker av Henrik Tord och John Ajvide Lindqvist. 

”Glaskroppar” är en otäck bok, och handlar bland annat om ungdomar som tar självmord. Men det är också en mycket bra bok. 

Så jag rekommenderar varmt boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Ordfront.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Glaskroppar” av Erik Axl Sund

  1. […] – Grå melankoli är den andra boken i Melankoli-serien. Tidigare så har boken Glaskroppar – Svart melankoli kommit ut. Den kom 2014 och jag tyckte att den var väldigt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: