”Rör inte mitt mord!” av Lars Forsberg

°

Rör inte mitt mord!

———

”Rör inte mitt mord!” av Lars Forsberg – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Han heter Torsten. Men du kan kalla honom T-Rex.

Det är inte lätt att vara ödmjuk när man är bäst – så varför ens försöka? Kriminalkommissarie Torsten Rexelius är övertygad om att han är landets främsta mordutredare. Och en stilig karl, dessutom! 

Men just nu har Torsten en dålig sommar. Nyss dumpad efter tjugofem års äktenskap är han i desperat behov av något som kan skingra hans mörka tankar. Därför blir han mer än nöjd när han snubblar över ett rykande färskt lik, rakt utanför lägenhetsdörren. ”Äntligen – ett sommarmord”, nynnar han när han gör sig redo att posera inför pressfotograferna. Hög tid att Torsten Rexelius återigen blir namnet på allas läppar. 

Dessvärre är Torstens självförtroende långt större än hans skicklighet och snart står mordutredningen och stampar. Saken blir inte bättre när han får se sin exfru tillsammans med en ny man, och genast kastar sig in i ett parallellt spaningsfall mot denne hustrutjuv med getskägg. 

Ju längre mördarjakten drar ut på tiden, desto mer vänds stadens blickar mot Torsten själv. Är han den store mordutredare som han alltid utgett sig för att vara? Eller är det nu som verkligheten till slut ska hinna ikapp Torsten ”T-Rex” Rexelius? 

Rör inte mitt mord! är något så ovanligt som en svensk kriminalkomedi. Det är berättelsen om en poliskommissarie med skenande inkompetens, stegrande livskris och obefintlig självinsikt. Om en man mitt i livet som undrar varför ingenting blev som han tänkt sig.

(Kopierat från forum.se)

——–

Om man ska sätta in den här boken i en genre, så blir det nog ”kriminalkomedi”. Boken är skriven av en debuterande författare, som också jobbar som polis. 

Om man ska jämföra boken med andra böcker, (vilket man kanske egentligen inte ska), så är den lite lik dom fyra böckerna om Miriam och Hervor som är skrivna av Marianne Cedervall (”Svinhugg”, ”Svartvintern”, ”Spinnsidan”, och ”Stormsvala”). Och kanske är boken också lite lik boken ”Kaffe med rån” av Catharina Ingelman-Sundberg.

Men även om jag tycker att ”Rör inte mitt mord!” är lite lik dom böckerna, så är skillnaden mest den, att den här är ”manligare”, och den är ju också skriven av en man, till skillnad mot böckerna som jag jämför den med. 

”Rör inte mitt mord!” är väldigt lättläst, snabbläst, och enkelt skriven. Men den är också underhållande och riktigt bra. Så jag kan rekommendera den för en stunds lättsam underhållning. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Rör inte mitt mord!” av Lars Forsberg

  1. […] I stilen så tyckte jag att den kändes lite lik boken ”Rör inte mitt mord!” av Lars Forsberg.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.