”Besökaren” av Dag Öhrlund

°

Besökaren

———

”Besökaren” av Dag Öhrlund – 2014 (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är ”förvisad” till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget.

En dag får Tristan ett beundrande e-mail från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem. Therése blir snart alltmer krävande och vill att Tristan ska skilja sig från sin fru. Situationen blir alltmer ohållbar, samtidigt som Therése börjar bete sig allt märkligare. Det börjar gå upp för Tristan att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär …

Besökaren är en psykologisk spänningsroman. Med säker hand skapar Dag Öhrlund trovärdiga karaktärer och bygger upp en krypande, obehaglig stämning där en vanlig människas snedsteg obevekligt leder mot katastrofen.

(Kopierat från bokfabriken.se)

———

Dag Öhrlund har skrivit åtta böcker tillsammans med Dan Buthler, kriminalromanserien om Jacob Colt. Jag har läst dom alla, och tyckt mycket bra om dom. Här är en länk till min recension av den senaste boken, ”Uppgörelsen”. 

Dag Öhrlund har också skrivit en roman själv tidigare, kriminalromanen ”Till minne av Charlie K”, som jag tyckte var bra. Här är en länk till min recension av den boken.

Nu har Dag Öhrlund gett ut ytterligare en kriminalroman ensam, ”Besökaren”. Och även den boken tyckte jag om. Den beskrivs som en psykologisk spänningsroman, och det passar väl kanske bättre än kriminalroman. 

Jag tyckte att boken var bra. Den var mycket lättläst med en skönt läsflyt i. Spännande var den också. En hel del samhällskritik innehåller boken också. Och en mycket speciell kriminalkommissarie. 

Så jag kan rekommendera boken till alla som gillar den här typen av litteratur. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Bokfabriken.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Besökaren” av Dag Öhrlund

  1. Josefin skriver:

    Är den lite lagom läskig så att jag vågar läsa den? För den låter spännande 🙂

    Ha en bra påsk 💐

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.