”Vänd om och var stilla” av Johanna Mo

°

Vänd om och var stilla

———

”Vänd om och var stilla” av Johanna Mo – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Vad krävs för att mörda i Guds namn?

En ung kvinna hittas död vid en cykelväg i Högdalen. En bit därifrån finner polisen en blodig sten. Kriminalkommissarie Helena Mobacke vid Söderortspolisen blir ansvarig för utredningen. Dagen därpå hittas ytterligare en ung kvinna mördad i ett industriområde i Älvsjö. Offren tycks inte ha något gemensamt och det finns inget som tyder på att de skulle ha dödats av samma person. Till en början behandlas därför morden som två olika fall av Helena och hennes utredningsgrupp där en av poliserna allt mer öppet motarbetar Helena. Efterhand börjar ett samband mellan kvinnorna anas och Helena inser att de måste arbeta snabbt om inte fler ska drabbas.

Vänd om och var stilla är andra delen i Johanna Mos kritikerrosade serie om Helena Mobacke. En drabbande och spännande kriminalroman om religiös fanatism och utsatthet som utspelar sig i ett kyligt Stockholm där många känner sig vilsna och ensamma.

(Kopierat från dito.se)

——–

Läste ut den första boken av Johanna Mo i går, ”Döden tänkte jag mig så”. Och jag tyckte att den var så bra, så jag fortsatte direkt med hennes andra bok, den här boken, ”Vänd om och var stilla”. 

Och den andra boken var precis lika bra som den första tycker jag. Jag hoppas verkligen att Johanna Mo kommer att skriva många böcker om kriminalkommissarie Helena Mobacke och hennes kollegor.

Johanna Mo skriver på ett sätt så att jag inte kan lägga ifrån mig boken. Otroligt fängslande men väldigt lättläst och med ett bra språk. En precis lagom blandning av polisjobbet och polisernas privata liv är det också.

Extra roligt tycker jag att det är att böckerna utspelas till stor del i dom södra förorterna. Den första boken handlade mycket om Farsta (där jag bor). Och den andra boken utspelas till stor del i Fagersjö och Högdalen (som ligger nära Farsta). 

Rekommenderar verkligen Johanna Mos böcker och hälsar henne välkommen in i det stora sällskap av mycket bra svenska kvinnliga deckarförfattare. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5. 

———

Denna bok köpte jag som en E-bok från Dito. 

———

3 Responses to ”Vänd om och var stilla” av Johanna Mo

  1. […] Helena Mobacke. Jag älskade dom två tidigare, och jag älskade även den här. Här är en länk till min recension av bok nummer två i serien, ”Vänd om och var stilla&#82…, och i det inlägget finns även en länk till bok nummer ett, ”Döden tänkte jag mig […]

  2. […] i serien om polisen Helena Mobacke, som kom ut åren 2013-2015, Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla, och Allting trasigt ska bli helt. Länkarna går till mina recensioner av böckerna. Jag […]

  3. […] dom tre tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom. Böckerna heter Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla, och Allting trasigt ska bli helt. (Jag har även läst en fristående bok av Johanna Mo, Svarta […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.