”Femtio nyanser av honom” (Fifty Shades of Grey) av E L James

°

Femtio nyanser av honom

———

”Femtio nyanser av honom” (Fifty Shades of Grey) av  E L James – (2012) (2011) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman)

———

”Romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande.

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen – han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man – stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden …

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken.”

(Kopierat från dito.se)

——–

Ja, nu har jag också läst den! 😉 

Jag kunde ju inte låta bli, efter allt jag har hört och läst om trilogin ”Femtio nyanser”. Extra roligt är det ju med böcker som läsarna tycker så olika om. Om man tittar på betygen på Boktipset till exempel, så är den betygssatt av cirka ettusen personer. Och betygen är nästan jämt fördelade med cirka tvåhundra på varje betyg från ett till fem.

Och vad tyckte jag då?

Ja, av mig får den 3,5 i betyg. Jag tyckte boken var mycket bra skriven, väldigt lättläst, och även beroendeframkallande som många har skrivit om den. Jag ska definitivt läsa dom två andra böckerna i serien, för jag måste ju bara läsa vidare och se hur det går för huvudpersonerna.

Sen måste jag ju dock ändå säga, att det blir ju efter ett tag lite tjatigt med alla sexscenerna. Hade det varit lite färre sexscener och lite mer av handlingen runt omkring, så tycker jag att boken hade varit ännu bättre. 

Men jag rekommenderar boken till alla som vill ha lättsam underhållning. Fast man får verkligen inte vara pryd om man läser den. 😉 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5. 

———

Denna bok köpte jag som en E-bok från Dito. 

———

2 Responses to ”Femtio nyanser av honom” (Fifty Shades of Grey) av E L James

 1. Gunilla skriver:

  Håller med dig, de där där böckerna har man hört om. Men alltid
  tänkt att det är inget för mig. Men har du läst dom så blev jag lite
  nyfiken. Och pryd är jag inte, har varit med ett tag.
  Blev imponerad av alla dina lästa böcker av” KIng”,tycker jag läser mycket men där ligger jag i lä!
  Skönt att det går framåt med din fot!
  Kram!

  • @ Gunilla: Ja, jag gillade boken! Klart att det egentligen kanske är en ”skit-bok”, men det är ju underhållning! 😉

   King är, var, och kommer alltid att vara min nummer ett!

   Foten känns såååå bra!

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.