”Mellan rött och svart” av Jan Guillou

°

Mellan rött och svart-2

———

”Mellan rött och svart” av Jan Guillou (2013) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Första världskriget är förbi. Återhämtningen till ett bättre liv tar sin tid men snart råder optimism och framåtanda, inte minst i det moderna drömsamhället Saltsjöbaden hos den växande släkten Lauritzen. Tillsammans med sina båda bröder har Lauritz, den äldste av dem, givit sig in i byggbranschen. De vill lägga grunden till en ny värld.

Brodern Oscar ansvarar för Lauritzenföretagens filial i Berlin och skapar högfunktionella tyska bostadsområden, allt enligt den nya arkitekturen. Även den tredje brodern, Sverre, befinner sig i Berlin. Med sin entusiasm röner han stora framgångar som en av reklamtecknandets pionjärer.

Ingen ser faran. Tyskland skall resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Men nya politiska vindar blåser och hittar sin väg även in i familjen. Den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska växer sig allt större.

Mellan rött och svart är den tredje delen i romanserien Det stora århundradet.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

———

”Mellan rött och svart” är den tredje delen i romanserien ”Det stora århundradet”. Del ett heter ”Brobyggarna” och del två heter ”Dandy”. ”Brobyggarna” tycker jag var riktigt bra, och den fick en fyra i betyg av mig. ”Dandy” tyckte jag något mindre om, och den fick en trea av mig. (Följ länkarna till min recensioner av dom båda två). Och ”Mellan rött och svart” tyckte jag ungefär likadant om som jag gjorde om ”Dandy”. 

Jag gillar verkligen idén med bokserien, och jag hoppas och tror att den ska bli bättre och bättre för varje bok. Jag tror att jag kommer att tycka bäst om böckerna från sextiotalet och framåt, tiden när jag själv har varit med. 

Så även om den här boken kanske inte får någon strålande recension och något högt betyg av mig, så rekommenderar jag ändå Jan Guillous bokserie. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i PDF-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Mellan rött och svart” av Jan Guillou

  1. […] Så här skrev jag i min recension av den tredje boken, ”Mellan rött och svart”:  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.