”Stenhjärtat” av Katarina Wennstam

°

Stenhjärtat

———

”Stenhjärtat” av Katarina Wennstam (2013) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp.

”Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!”

De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas.

En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på. “

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——–

Jag har alltid älskat alla Katarina Wennstams böcker. Och jag har läst alla hennes sex tidigare böcker. Både dom två dokumentära böckerna, ”Flickan och skulden” och ”En riktig våldtäktsman”. Och dom tre spänningsromanerna i trilogin om mäns våld mot kvinnor, ”Smuts”, ”Dödergök”, och ”Alfahannen”. Plus den första boken i hennes andra trilogi, ”Svikaren”. Här är en länk till min recension av boken ”Svikaren”, som var en fantastiskt bra bok, och i det inlägget så finns det också länkar till mina recensioner av hennes tidigare böcker. 

”Stenhjärtat” är den andra boken i hennes andra trilogi, en fristående fortsättning på ”Svikaren”, om en kvinnlig kriminalinspektör och en kvinnlig advokat, i en värld präglad av manliga karriärer och manligt våld.  

”Stenhjärtat” var precis lika bra som ”Svikaren”. Den var på ett sätt lättläst med ett skönt flyt i, och mycket välskriven. Men den var också samtidigt tung och svår att läsa, då den handlar om ”Shaken baby syndrome” – en misshandel på en sexmånaders baby. 

Boken kändes mycket verklig, och man kunde väldigt väl sätta sig in i dom olika personernas känslor. 

Jag rekommenderar verkligen boken till alla, även om den kan vara lite jobbig att läsa, eftersom den handlar om ett så pass känsligt ämne. 

Och jag ser fram emot den tredje boken i trilogin, för jag tycker mycket om dom två huvudpersonerna, advokaten och kriminalinspektören. 

 (Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i inbundet format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Stenhjärtat” av Katarina Wennstam

  1. […] (Här är en länk till min recension av den förra boken, ”Stenhjärtat”, och där kan … […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.