”Lyckliga gatan” av Liza Marklund

°

Lyckliga gatan

———

”Lyckliga gatan” av Liza Marklund (2013) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.

På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn, och hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt. Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset.

Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?

Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Jag har läst alla böcker som Liza Marklund har skrivit, både alla böckerna i serien om Annika Bengtzon, och även hennes övriga böcker. Och jag har också även tyckt mycket om alla hennes böcker. 

Här är en länk till den senaste boken, ”Du gamla du fria”. 

”Lyckliga gatan” är den tionde boken i serien om Annika Bengtzon. Och den var precis lika bra som dom övriga tidigare böckerna. 

Jag gillar verkligen Liza Marklunds sätt att skriva. Och jag tycker mycket om Annika Bengtzon och dom övriga karaktärerna i boken. 

Handlingen i den här boken var spännande, och kändes trovärdig. Boken hade ett skönt flyt, och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. 

Boken är avslutad, men ändå så känns det som om det kanske kan komma en fortsättning på den. 

Gillar ni Liza Marklunds tidigare böcker, så ska ni definitivt läsa även den här boken. För jag tyckte att den var mycket bra, och rekommenderar den varmt. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Lyckliga gatan” av Liza Marklund

  1. […] är kanske inte den allra bästa boken i serien, tyckte kanske att den förra boken, ”Lyckliga gatan”, var något bättre. Men ”Järnblod” är ändå väldigt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.