”Larma, släcka, rädda i Rosengädda” av Emma Hamberg

°

Larma, släcka, rädda i Rosengädda!

———

”Larma, släcka, rädda Rosengädda” av Emma Hamberg (2013) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vidlsvinsgrytor.

Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armani-kläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.

Larma, släcka, rädda i Rosengädda är en berättelse om passion, rädsla och modet att kliva ut ur gamla invanda mönster. Det här är den fristående fortsättningen på Rosengädda nästa!” 

(Kopierat från piratforlaget.se)

———

Den här boken ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda” är en fristående fortsättning på boken ”Rosengädda, nästa!” Jag tror säkert att det går bra att läsa den här boken utan att ha läst den första. Men man har nog större behållning av den om man läser båda. 

Jag återvinner här större delen av min recension av boken ”Rosengädda, nästa!”, för jag tycker precis samma om den här.

Jag har läst dom flesta av Emma Hambergs böcker som hon har skrivit tidigare, både vuxenböcker och ungdomsböcker, och jag har tyckt om dom alla. 

Hon har ett lite speciellt sätt att skriva tycker jag. Även vuxenböckerna känns lite som ungdomsböcker ibland. Lite blandning av roman, ungdomsbok, och chick lit är känslan som jag får. 

Böckerna känns lite enkla och naiva, men det menar jag absolut inte på något negativt sätt. Utan tvärtom faktiskt. Jag tycker om alla hennes böcker kanske just därför.

Och den här boken var inget undantag. Ni som till exempel gillade ”Baddaren” kommer säkerligen att gilla ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda” också. 

Jag tyckte i alla fall mycket om boken. En riktig feel-good-bok, precis som den första boken var. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i PDF-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

3 Responses to ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda” av Emma Hamberg

  1. […] Den första boken heter ”Rosengädda, nästa!”, och den andra boken heter ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda”.  […]

  2. […] länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har kommit ut: Rosengädda, nästa!, Larma, släcka, rädda i Rosengädda, och Vårjakt i […]

  3. […] Brunstkalendern, och Baddaren. Och dom fyra böckerna i serien om Rosengädda: Rosengädda nästa!, Larma, släcka rädda i Rosengädda, Vårjakt i Rosengädda, och Hjärtslaget i Rosengädda. Men även dom två ungdomsböckerna Linas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.