”Tro dina ögon” (Trust your eyes) av Linwood Barclay

°

Tro dina ögon

———

”Tro dina ögon” (Trust your eyes) av Linwood Barclay (2013) (2012) (Genre: Kanadensisk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Ny Barclaythriller om digitala promenader, schizofreni, broderskärlek och korruption. 

Exakt när bilen fotar gatuvyn längs Orchard Street i New York förlorar en kvinna livet innanför ett av fönstren. Thomas upptäcker det – men ingen tror honom.

Tro dina ögon är Linwood Barcleys sjätte thriller efter hans stora internationella genombrott med Utan ett ord. Todd Phillips kommer att regissera filmatiseringen av Tro dina ögon, Barclays bästa hittills tycker många.

Thomas bor med sin far i Promise Falls och tillbringar sina dagar med att utforska och memorera världens städer. Men han lämnar inte sitt rum utan tar sig längs varenda gata och gränd via hemsidan whirl360. Han har ett viktigt uppdrag hävdar han. När Thomas far omkommer i en olycka på tomten kommer familjens andre son, Ray, till barndomshemmet. Ray planerar att ordna upp sin schizofrena brors tillvaro för att sedan återvända till sin egen.

Ray försöker anpassa Thomas till ett vanligt liv utan datorn och blir allt mer irriterad över broderns idéer om att han arbetar åt CIA. Thomas visar honom ett foto från Orchard Street i New York där det ser ut som någon blir mördad i ett fönster, och Ray ger efter för broderns tjat och åker dit för att undersöka. Ray är helt säker på att inget finns att finna, men han har fel. Det hela utvecklas till en minst sagt obehaglig situation som Barclay skickligt ökar spänningen i, samtidigt som han med humor och värme skildrar relationen mellan de två bröderna.“

(Kopierat från kabusabocker.se)

——–

Det här är Linwood Barclays femte bok på svenska. Jag har läst alla hans fyra tidigare böcker, och älskat dom allihopa. 

Här är en länk till hans fjärde bok, ”Vilseledd”, och i det inlägget finns länkar till dom tidigare böckerna. 

Man ska väl inte jämföra författare med varandra, men om man ändå gör det, så tycker jag att dom författare som han påminner mest om, är Dean Koontz och Harlan Coben. 

Jag gillar verkligen Linwood Barclays böcker. Tycker att dom alltid är lika spännande, oförutsägbara, lättlästa, och har en härlig humor i sig. 

Och hans senaste bok, ”Tro dina ögon”, var inget undantag, utan den var precis lika bra som tidigare böcker. 

Rekommenderar verkligen Linwood Barclays böcker, som är helt fristående från varandra, och alltså kan läsas i vilken ordning som helst. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i inbundet format, från Bokförlaget Kabusa Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

6 Responses to ”Tro dina ögon” (Trust your eyes) av Linwood Barclay

  1. […] Jag tyckte att boken var jättebra, och här är en länk till min recension av den.  […]

  2. Anonym skriver:

    Ny författare för mig. Verkar spännande.
    Vill gärna ha 😀

  3. […] Det här är den sjätte boken som jag läser av Linwood Barclay, och jag har tyckt mycket om alla dom fem tidigare. Här är länkar till mina recensioner av dom fem tidigare böckerna, i kronologisk ordning. Jag tror att det är alla böcker av författaren som finns översatta till svenska. Utan ett ord, Alltför nära, Morgonen hon försvann, Vilseledd, och Tro dina ögon.  […]

  4. […] Förutom boken Sveket, så har jag läst fem andra böcker tidigare av Linwood Barclay. Alla dom är helt fristående från varandra, och jag tyckte mycket om dom allihopa. Länkar här till mina recensioner av dom: Utan ett ord, Alltför nära, Morgonen hon försvann, Vilseledd, och Tro dina ögon.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.