:-/

°

I dag är det en deppig och tråkig dag…

Deppig och tråkig är den på grund av lite olika orsaker.

°

Mest är jag deppig över min gamla, lilla, kära, Mamma… Hon mår inte alls så bra just nu… Hon är så trött… Det är allt hon säger…

Försökte verkligen få träffa henne i dag. Föreslog promenad, restaurangbesök, middag här hemma hos oss, fika ute, fika hos oss, fika hos dom, eller att jag bara skulle komma över en kort stund, ja, precis vad som helst. Men hon ville inte… Hon är så trött…

Det känns så trist, när hon mår så dåligt, och är så trött, så hon inte ens vill träffas…

Men, men, det går ju upp och ner. Även om nerperioderna blir längre och längre, och upperioderna blir kortare och kortare, så jag får väl hoppas att vi snart ses igen.

°

Känner mig också deppad över att sommarlovets sista dag är i morgon…

Ja, jag vet, att jag verkligen inte ska klaga, som har varit ledig i tio veckor nu. Men jag tror att det är värre att börja att jobba igen, ju längre man är ledig. Kan tänka mig hur det känns efter långtidssjukdom eller en tids arbetslöshet.

Jag kommer inte att blogga någonting alls om mitt jobb den här terminen. För hur lite jag än skriver, så lyckas jag alltid att få kritik om det, så nu har jag bestämt mig för att inte skriva en endaste liten rad om det. Men jag oroar mig väldigt mycket för den här terminen, av en rad olika orsaker, som jag inte kan och vill gå in på här…

°

Sen finns det en del annat i mitt liv, som också gör mig deppig… Men eftersom jag inte vill skriva vad som helst om vissa andra personer, så är det ingenting som jag vill och kan gå in på här…

°

Trist väder är det i dag också. Mörkt, grått, molnigt, blåsigt, regnigt… Känns som höst redan… Avskyr hösten… Avskyr vintern… 

°

Ont i huvudet har jag också… Och ont i magen… Känner mig mycket nere, och väldigt låg… 

Vaknade klockan fem i morse, efter bara fyra timmars sömn, och kunde inte somna om… Låg och vred och vände mig till klockan sju, då jag gick upp. 

°

Ja, i dag är det verkligen en deppig och tråkig dag…

°

30 Responses to :-/

 1. Gun skriver:

  Usch vad tråkigt Britt-Marie! Det där med mamma som inte vill känner jag tyvärr igen. Mamma ligger dessutom på sjukhus just nu. En dag i taget får jag tänka. Att vara låg är jobbigt. Jag tror som du att det inte nödvändigtvist är bättre att vara ledig längre. Det finns det visst forskning kring också även om den handlade mer om att man inte kan dra nytta av den långa ledigheten längre än en kortare. Jag tror på kortare och mer frekventa ledigheter. Sen är ju det mest avgörande för att vilja komma tillbaka till jobbet efter ledighet förstås om man trivs där eller inte gissar jag. Om det är för många saker som tynger en samtidigt blir det ju tufft. Hoppas det blir bättre snart. Kram

  • @ Gun: Trist att höra att din mamma också mår dåligt. Det är väl kanske ”naturligt” att det är så här när man har gamla föräldrar. Jag ska väl vara glad och uppskatta att jag har fått haft kvar mina föräldrar så länge. Mamma är ju ändå 84 snart. Och Pappa är ju 89, och pigg som sjutton.

   Min deppighet går säkert över. Vissa dagar blir jobbiga också. Lite annat också, som jag inte skrev om i inlägget, som ligger och gnager.

   Man måste ju få tycka lite synd om sig själv ibland. Försöker alltid att tänka positivt, men ibland så går det bara inte, tyvärr.

   Tack för dina ord. Kram!

 2. s skriver:

  KRAM!!!!!

 3. Maria skriver:

  Styrkekramar. Hoppas du mår bättre snart.

 4. Maria J skriver:

  Åh Bim 😦 Stor kram till dig!
  Naturliga, mänskliga känslor men ack så jobbiga…

 5. Akå skriver:

  Vad tråkigt 😦 Har du inte några roliga konserter eller evenemang inbokade i höst du kan se fram emot?
  Ta och köp lite godis och sätt på en bra film eller en bra bok, så hoppas vi att allting känns bättre imorgon ❤

  • @ Akå: Jodå, jag har massor med konserter och evenemang att se fram emot. Och jag försöker att fokusera på allt positivt som jag har i mitt liv. Men vissa dagar så bara blir det så här.

   Och jag ska läsa bra böcker, se på bra serier, och äta god mat, chips, glass, och godis, hela dagen och kvällen. Och så ”rycka upp mig” i morgon.

   Tack för dina ord.

 6. Det var tråkigt att höra att du känner dig lite deppig och nere, men som någon annan ovanför skrev så är det ju både naturligt och mänskligt. Och du är långtifrån ensam om att inte tycka om hösten och vintern, men jag försöker se dem som mysiga årstider då man får vara inne och kura ihop sig under en filt med en bra bok.
  Skickar en stor kram!

  • @ Caroline – Bland böcker: Jag försöker också att se det så. Värmeljus, filtar, bra böcker, bra serier, bra musik, gott att äta. Och oftast så går det bra. Men deppiga dagar så blir ju allt mörkt. Det är säkert bättre om ett par dagar.

   Tack för kram! Skickar en tillbaka!

 7. Majsan skriver:

  Lider med dej =(( Massa elände på en och samma gång. hoppas ändå att du ska få en någolunda bra dag på jobbet på måndag och att du snart blir glad igen. Stoooor kram

  • @ Majsan: Tack Majsan för pepp och kram. Det blir säkert bättre snart. Vet ju att jag egentligen är lyckligt lottad i livet, och har det bra på många sätt. Men även ”världens lyckligaste människa” har säkert sina deppiga dagar. Och man kan ju inte jämföra sig med andra, även om jag vet att många, många har det mycket sämre än vad jag har. Är man deppig, så är man deppig. Det måste man ju få vara ibland. Jag tycker alltid det är skönt att skriva av mig lite, även om jag självklart inte kan skriva allt här. Det är ju lite mer som jag är deppad över, än vad jag kan skriva här…

 8. Lotta skriver:

  Ta din deppardag idag bestäm disk att idag får du tycka synd om dig ! Och i morgon är det slutdeppat ta då gör något kul med maken.
  Önskar dig en myskväll o en bra söndag. Styrkekram

  • @ Lotta: Ja, precis så är det. Jag ”unnar” mig att deppa i dag. I morgon ska jag på 4-årskalas och träffa delar av familjen och släkten, så då ska jag vara glad.

   Tack för pepp och kram! Kram tillbaka!

 9. Gunilla skriver:

  Man får må dåligt fast det finns de som har det värre. Kan reta mig på det talesättet,för det gör inte mina bekymmer mindre.
  Tråkigt med mamma men man kan bara göra sitt bästa och ibland räcker inte det.Men mamma är mamma!
  Hoppas nu allt till det bästa till veckan, men det är så att det är guld värt att trivas.
  En extra” Kram” i dag till dig!

  • @ Gunilla: Ja, visst är det så, Gunilla. Men jag fick ett privat meddelande från en person, som tyckte att jag har det så bra, och det finns många som har det värre… Och visst är det väl så. Det finns alltid någon som har det värre. Men för det kan man ju må dåligt ibland.

   Mamma är mamma. Och mamma är bäst.

   Jobbet tänker jag inte på just nu. Får det det till veckan.

   Tack för kramar! Jag behöver dom i dag! Kram tillbaka!

 10. Pernilla Heijdenbeck Persson skriver:

  Jag tror inte att du berättar precis allt heller, man kan gå och bära på en hel massa skit av vilket man berättar en bråkdel för andra. Det är alldeles rätt att du väljer att inte berätta precis allt för okända människor på din blogg. Om någon tycker du har det alldeles för bra, jaha och….? Alla har vi vårt ok att bära! Kram!

  • @ Pernilla Heijdenbeck Persson: Nej, jag berättar inte allt. Och det beror mest på, att jag hänger gärna ut mig själv, men inte andra… Lite andra saker som jag mår dåligt över, men det är andra inblandade där…

   Precis. Jag jämför mig inte med andra. Jobbigt bara att må dåligt. Men jag tycker alltid att det känns bra att skriva om det. Och att få lite virtuella pepp och kramar.

   Tack!

 11. Birgittha skriver:

  Hej Bim!
  Du ska se att allt löser sig, många kramar till dig!! Birgittha

 12. Junitjej skriver:

  Hoppas att allt blir bra så småningom!! Jag tycker att du borde skaffa dig ett annat jobb om du inte trivs så bra.

 13. […] Bloggade ju ett inlägg i går, om att jag hade en ”depp- och tråk-dag”.  […]

 14. Åsa skriver:

  Ja jag tror oxå att det är svårare att gå tillbaka till jobbet efter semestern om man har haft ledigt väldigt länge och det kan jämnföras med sjukskrivningar etc För många år sen var jag sjuskriven ett år och det var tungt att börja jobba igen även om det för mig i långa loppet var det bästa. Efter det vill jag inte bli liggande länge i sjukdomar så min sjukfrånvaro är ( iallafall hittlls ) väldigt låg. peppar peppar…Var så rädd att trilla dit igen och bli borta länge.

  När nära och kära mår dåligt, är sjuka osv tar det väldigt på krafterna och man vill så gärna att de ska må och bli bättre men så blir det inte alltid, tyvärr och man vänjer sig aldrig vid det och det är svårt att acceptera att det är så. Man lider så med dem.

  Angående jobbet så spelar det ingen roll vad eller hur man skriver om ens arbetskompisar vill så hittar de alltid nåt att reta sig på. Jag skriver heller aldrig om mitt jobb ( nästan aldrig ) även om jag trivs med mina arbetskompisar och jobbet.

  Deppdagar har vi alla men ett visdomsråd som jag lärde mig ha med mig var ” just nu är det tufft och jag mår idag lite visset men det är inget farligt det går över” Den meningen har jag alltid i mitt huvud Den hjälper inte men den skonar och visar vägen
  kram till dig / åsagåsaklinga

  • @ Åsa: Ja, visst är det så. Kanske värre efter ofrivillig frånvaro i och för sig, som sjukskrivning och arbetslöshet.

   Ja, jag vet att jag borde fokusera på att jag har haft mina föräldrar så länge friska och i livet. Men jag tycker ändå att det är jobbigt med mamma.

   Ja, visst är det så. Så nu ska jag helt sluta att blogga om jobbet.

   Ja, visst kan man tänka så. Men vissa dagar så går det inte att tänka logiskt. Det känns säkert bättre snart.

   Kram och tack för din långa och peppande kommentar.

 15. […] I morse så vaknade jag också tidigt, men inte lika tidigt som i går. I går vaknade jag klockan fem, efter bara fyra timmars sömn. Och i dag vaknade jag klockan sex, efter fem timmars sömn. Har en sån oro i kroppen just nu, så jag har så svårt att sova just nu. (Har bloggat om det i går).  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.