Lite utvärdering av min tid hittills med 5:2

°

5-2-1

°

Nu har jag levt med ”5:2-dieten” i 8 veckor. Jag har fastat i sammanlagt 16 dagar. Under dom 2 veckor som jag var i Turkiet, så fastade jag inte alls. Men istället så har jag fastat 3 dagar under dom flesta övriga veckor.

Jag har ju varit ledig under dom här veckorna, och jag är ledig i 2 veckor till. Under dom 2 veckorna så ska jag nog också fasta 3 gånger i veckan, tisdagar, torsdagar, och söndagar.

Sen när jag börjar att jobba igen, så är min plan att jag ska fasta två gånger i veckan, måndagar, och torsdagar.

Men jag vet ju inte alls om det kommer att fungera att fasta när jag jobbar. Om det inte alls kommer att fungera, så planerar jag att fasta en gång i veckan, på söndagar.

Men jag hoppas, och tror, att jag ska få det att fungera även när jag jobbar.

Under dom här 8 veckorna och  dom 16 dagarna som jag har fastat hittills så har det fungerat så otroligt bra. Jag nästan längtar efter fastedagarna. Det är inte jobbigt alls, utan jag känner mig lätt och fräsch under dom dagarna.

Jag äter ingen ”riktig mat” på fastedagarna, utan jag plockar ihop lite allt möjligt. Mycket bär, frukt, och grönsaker har det blivit. Även mycket kvarg och keso. Och också rökt skinka och tonfisk.

Först så åt jag 4 små mål om dagen, men nu har jag övergått till att äta 2 något större mål om dagen, och det trivs jag bättre med.

Ska satsa på 2 mål om dagen, frukost vid 9-tiden med 150-200 kcal, och middag vid 17-tiden på 350-300 kcal.

Jag väger precis det jag vill väga nu, 58 kg. Det är precis på mitten inom mitt BMI. Så nu vill jag bara klara av att hålla min vikt. Och framförallt så gör jag ju det här för att få bättre värden i kroppen.

Köpte mig en kroppssammansättningsmätare i dag,  så i morgon ska jag se vad den visar. Ångrar mig mycket bara, att jag inte köpte den för nio veckor sen, innan jag började med 5:2-fastan.

Jag ska verkligen försöka att behålla den här livsstilen nu. Att fasta 2 dagar i veckan, att äta ”normalt” 3 dagar i veckan, och att ”festa till lite” 2 dagar i veckan. Det känner jag att det passar mig perfekt. Och att man också kan ändra dagarna lite som man vill, så det passar in med det övriga livet. 

Jag gillar också dom två Facebook-grupperna för 5:2 -dieten som jag är med i. Kul att få råd, tips, synpunkter, och inspiration från andra. 

🙂

Länk till min kategori ”5:2” i min blogg, Bims Blogg. 

°

One Response to Lite utvärdering av min tid hittills med 5:2

  1. […] ”Lite utvärdering av min tid hittills med 5:2” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: