”5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta” av Dr Michael Mosley & Mimi Spencer

°

5-2-dieten

———

”5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta” av Dr Michael Mosley & Mimi Spencer – (2013) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Fakta)

———

”Dietboken alla talar om.

Het ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld i mars 2013, finns på SVT Play.

5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga:  ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv – på köpet får man också en lägre vikt.

Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna. Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen.

Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande.

Det här är en diet, men man slipper svälta och det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta precis vad man vill övriga dagar.

Såld över hela världen, bl a till USA, England, Danmark, Norge, Finland, Spanien, Korea, Brasilien, Holland, Portugal.

Förord av professor Kerstin Brismar.

(Kopierat från bokon.se)

——–

Jag är nu inne på min åttonde fastevecka, och har genomfört fjorton halvfastedagar nu. Och jag känner verkligen att det här är något för mig. Det fungerar jättebra, och jag mår alldeles utmärkt. 

Så det var roligt att nu få läsa boken som ”alla pratar om”. Jag har väl läst det mesta i boken förr, på nätet, i bloggar, i Facebook-grupper, och i tidningar. Och jag har ju sett dokumentären ”Eat, Fast, and Live Longer” på SVT Play. 

Till er som är nyfikna på ”5:2-dieten” så rekommenderar jag verkligen den här boken. Och även till er som redan har börjat med den. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok köpte jag som en E-bok från Bokon

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: