”Mörk jord” (Blacklands) av Belinda Bauer

°

Mörk jord-2

———

”Mörk jord” (Blacklands) av  Belinda Bauer – (2011) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”För arton år sedan försvann Billy Peters. Hela staden tror att han blev mördad – seriemördaren Arnold Avery har ju trots allt erkänt att han mördade sex andra barn och grävde ner dem på den ödsliga hed som omger den lilla engelska staden.

Men Billys mor vägrar tro att han är död. Varje dag står hon vakt vid fönstret i världsfrånvänd väntan, medan familjen faller sönder omkring henne.

Och varje dag efter skolan, medan kompisarna leker och har kul, gräver tolvårige Steven ute på Exmoorheden. Han har nämligen bestämt sig för att rädda sin mormor, sin mamma, sin bror och sig själv från morbror Billys spöke. Om det så innebär att han måste gräva upp och visa mormor skelettet efter hennes mördade son.

Så tar han även nästa steg – Steven skriver brev till psykopaten Arnold Avery i fängelset. Brevet blir början på en livsfarlig katt-och-råtta-lek mellan ett desperat barn och en uttråkad seriemördare. En lek som kommer att få mycket värre konsekvenser än vad Steven någonsin kunnat föreställa sig.”

(Kopierat från biblioteket.se)

——–

En väldigt spännande och en mycket rörande bok, om en familjetragedi och en seriemördare. Rekommenderar verkligen boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5. 

———

Denna bok lånade jag som en E-bok från Biblioteket.

———

4 Responses to ”Mörk jord” (Blacklands) av Belinda Bauer

  1. […] I somras så läste jag Belinda Bauers första bok, ”Mörk jord”, och jag tyckte att den var mycket, mycket bra. (Här är en länk till min recension av den boken).  […]

  2. […] Första boken i serien är ”Mörk jord”. (Länk till min recension av den).  […]

  3. […] så har jag läst dom tre fristående böckerna som ingår i en trilogi, ”Mörk jord”, ”Skuggsida”, och ”Ni älskar dem inte”. Alla dom tre böckerna var […]

  4. […] Bauer har gett ut fem stycken böcker. Jag har tidigare läst ”Mörk jord”, ”Skuggsida”, ”Ni älskar dem inte”, och ”Livets och dödens […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.