”En flicka som kallas Alice” (Magic Hour) av Kristin Hannah

°

En flicka som heter Alice-1 ° En flicka som heter Alice-2

———

”En flicka som kallas Alice” (Magic Hour) av Kristin Hannah – (2007) (2006) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman)

———

”I den lilla staden Rain Valley händer sällan något ? ända tills den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig. 

Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles.

Rykten sprids snart om ?vargflickan? och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?…

Med värme och stark inlevelse berättar Kristin Hannah en djupt gripande historia om en kvinnas kärlek till en hårt drabbad liten flicka ochhur hon tillsammans med en ung läkare kämparför barnets bästa. En engagerande och spännade roman av en av USA:s främsta underhållningsförfattare, utgiven i 22 länder.

(Kopierat från adlibris.com)

——–

Lättläst, engagerande, intressant, och rörande. 

Kan helt klart rekommenderas. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5. 

———

Denna bok var i pocketboksformat, och var ett eget inköp. 

———

One Response to ”En flicka som kallas Alice” (Magic Hour) av Kristin Hannah

  1. […] har läst två böcker tidigare av Kristin Hannah, boken ”En flicka som kallas Alice”, som jag tyckte om. Och boken ”Nattvägen” som jag tyckte mycket, mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: