”Lust” av Åsa Schwarz

Lust

———

”Lust” av Åsa Schwarz (2013) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Sara är en helt okänd författare, fram tills hon använder sin mormors gamla ritual. Egentligen tror hon inte på magi, men nu går hennes dröm i uppfyllelse. Boken blir en bestseller och hon blir värvad till ett storförlag. Stjärnförläggaren Anders tar henne under sina vingars skugga. Ja, mer än det. Inte förrän de har inlett förhållandet inser Sara att Anders redan är gift. 

Trots återkommande löften, lämnar han inte sin fru. Sara blir allt mer bitter och när det känns som värst, skriver hon av sig ilskan i sitt nya manus. När mannens hus förintas i lågor inser Sara att det hon skriver blir verklighet. 

I romanen Lust blandas skräck och chick lit mitt på Stureplan i Stockholm. Vi får följa Saras utveckling till en internationellt erkänd författare. Men hennes framgångar har ett mycket högre pris än du någonsin kan föreställa dig.”

(Kopierat från mixforlag.se)

——–

Det här är Åsa Schwarz femte bok, och den allra, allra bästa hittills. Jag har läst hennes fyra tidigare böcker, och tyckt mycket om tre av dom, och lite mindre om en av dom. 

Här är en länk till hennes fjärde bok ”En död ängel”, och i det inlägget finns det också länkar till mina recensioner av dom tre tidigare böckerna. 

Åsa Schwarz nya och femte bok, ”Lust” är mycket olik hennes tidigare böcker. Ja, den är nog mycket olika alla tidigare böcker som jag har läst. 

Boken är en härlig blandning av olika genrer: chick lit, roman, skräck, och mysticism. 

”Lust” fängslade mig från allra första sidan, och jag kunde inte lägga den ifrån mig. Jag sträckläste den, för den var så bra, men samtidigt var det ju tråkigt att den tog slut så fort. 

Boken var väldigt lättläst, och tyvärr lite för snabbläst. Men den var mycket spännande och fängslande, och jag ville verkligen veta hur det skulle gå, och hur det skulle sluta. 

Jag rekommenderar verkligen boken, som är helt fristående från Åsa Schwarz tidigare böcker. Och även om jag har tyckt om hennes tidigare böcker, så önskar jag att hon skriver fler böcker som liknar den här.                 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i inbundet format, från Bokförlaget Mix Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

7 Responses to ”Lust” av Åsa Schwarz

  1. […] Läs hela recensionen här. […]

  2. […] Här är också en länk till min recension av boken.  […]

  3. Majsan skriver:

    Tusen tack!! Hoppas du haft en bra måndag =)

  4. […] De 7 nycklarna är författaren Åsa Schwarz sjätte roman. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom allihopa (utom en). Allra bäst tyckte jag om hennes senaste roman, Lust. Här är länkar till mina recensioner av alla fem böckerna, i den ordning som dom har kommit ut: Och fjättra Lilith i kedjor, Stigma, Nefilim, En död ängel, och Lust.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: