”Dirigenten från Sankt Petersburg” – Camilla Grebe & Paul Leander-Engström

Dirigenten från Sankt Petersburg

———

”Dirigenten från Sankt Petersburg” av Camilla Grebe & Paul Leander-Engström (2013) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Kampen om de riktigt stora pengarna!

Moskva 2003. Det luktar lågoktanig bensin, svett och byggdamm. Primitivt, brutalt och löftesrikt. Precis som Ryssland, tänker den svenske finansmannen Tom Blixen på väg till sitt arbete på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank.

De senaste åren har enorma förmögenheter skapats över en natt och många har fått betala med livet i huggsexan om landets rikedomar.

Den största möjligheten i firmans historia har just öppnat sig och Tom utses att föra affären i hamn. Uppdragsgivaren är Rysslands största oljebolag, som leds av den mäktige oligarken Romanov.

Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet.

Dirigenten från Sankt Petersburg är en fängslande thriller och en unikt initierad skildring av Ryssland i början av 2000-talet, då de största rikedomarna i modern tid skapades inom loppet av några år. Dirigenten från Sankt Petersburg är första delen i den planerade trilogin Moskva Noir.”

(Kopierat från damm.se)

——–

Det här var en mycket bra bok, tycker jag. Spännande att läsa om Ryssland i början av tvåtusentalet. Roligt med en bok som är svensk, men som ändå utspelar sig i ett annat land. Och med både svenskar och ryssar i huvudrollerna. 

Boken var mycket spännande, och inte alls förutsägbar. Och jag ser fram emot dom två följande delarna i den kommande trilogin.

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)       

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Dirigenten från Sankt Petersburg” – Camilla Grebe & Paul Leander-Engström

  1. […] sovande spionen är den tredje boken i serien om Tom Blixen. Den första boken heter Dirigenten från Sankt Petersburg, och den andra boken heter Handlaren från Omsk. (Länkar till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: