”Polis” (Politi) av Jo Nesbø

Polis

———

”Polis” (Politi) av Jo Nesbø (2013) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”När en Oslopolis hittas mördad på samma plats och vid samma datum där han många år tidigare utrett ett mord, kan det knappast vara en slump. När samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös.

Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare.
Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på en välbevakad sjukhussal. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma honom nära.

Jo Nesbø har än en gång skrivit en djävulusiskt skicklig historia om mänsklig ondska, en katt-och-råtta-lek med såväl offer och polis som läsaren. Gång på gång tar berättelsen en ny otäck och ofattbar vändning.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Det här är Jo Nesbøs tionde bok om Harry Hole. Men det är bara den tredje för mig. Jag har inte läst dom sju första, men nu har jag läst dom tre senaste. (Här är en länk till den nionde boken, ”Gengångare”, där det också finns en länk till den åttonde boken, ”Pansarhjärta”). 

Jag tycker mycket om Jo Nesbøs kriminalromaner. Han har skrivit en fristående bok också, ”Huvudjägarna”, som också var mycket, mycket bra. (Här är en länk till den). 

”Polis” var precis lika bra som dom tidigare jag har läst. Tycker mycket om poliskaraktärerna i boken, med Harry Hole i spetsen. Gillar också att boken är rätt så grym och blodig. Att den är tjock tycker jag också om.

Så till er som inte har läst någon bok av Jo Nesbø, kan jag verkligen rekommendera att göra det. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

3 Responses to ”Polis” (Politi) av Jo Nesbø

  1. […] läst dom tre senaste om Harry Hole, ”Pansarhjärta”, ”Gengångare”, och ”Polis”. Och jag har läst hans två fristående böcker, ”Huvudjägarna” och nu […]

  2. […] tre senaste böckerna om Harry Hole, ”Pansarhjärta”, ”Gengångare”, och ”Polis”. Och jag har läst alla dom tre fristående böckerna, ”Huvudjägarna”, […]

  3. […] böckerna i serien, men bok nummer åtta, Pansarhjärta, nummer nio, Gengångare, och nummer tio, Polis, har jag läst, och tyckt mycket om alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: