”Davidsstjärnor” av Kristina Ohlsson

Davidsstjärnor

———

”Davidsstjärnor” av Kristina Ohlsson – (2013) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska församlingen i Stockholm inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få.


Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtligautredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?


I utredningens utkant figurerar Efraim Kiel som rest från Jerusalem till Stockholm med dunkelt uppdrag. Han har tidigare haft ett förhållande med Eden Lundell som är chef på Säkerhetspolisen, och Eden blir obevekligen en bricka in i det spel som mördaren skapat. Driven av sin vilja att en gång för alla få Efraim ur sitt liv, börjar hon nysta i sitt eget förflutna. Det dröjer inte länge förrän hon är en väl bevarad hemlighet på spåren.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

”Davidsstjärnor” är Kristina Ohlssons sjätte bok. Jag har läst alla hennes fem tidigare böcker, och jag har tyckt riktigt mycket om dom allihopa. (Här är en länk till hennes femte bok, ”Paradisoffer”, och i det inlägget finns det också länkar till dom fyra tidigare böckerna). 

Jag tycker mycket om Kristina Ohlssons sätt att skriva. Hon är en av mina absoluta favoritförfattare inom genren svenska kriminalromaner. 

Hennes sjätte bok var inget undantag, utan den var lika bra som dom tidigare. 

Intressant handling i boken, som mest utspelar sig i Stockholm, men också i Israel. 

Rekommenderar verkligen ALLA Kristina Ohlssons kriminalromaner. Tycker mycket om huvudpersonerna som är med i alla böckerna. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

4 Responses to ”Davidsstjärnor” av Kristina Ohlsson

  1. […] Jag har läst alla Kristina Ohlssons tidigare kriminalromaner. Det är fem böcker, som utspelar sig i Stockholm, med Fredrika Bergman och Alex Recht i huvudrollerna. Jag har tyckt mycket om dom allihopa, och här är en länk till den femte och senaste boken, ”Davidsstjärnor”.  […]

  2. […] ”Jag har läst alla Kristina Ohlssons tidigare kriminalromaner. Det är sex böcker, som utspelar sig i Stockholm, med Fredrika Bergman och Alex Recht i huvudrollerna. Jag har tyckt mycket om dom allihopa, och här är en länk till den sjätte och senaste boken, ”Davidsstjärnor”.  […]

  3. […] Och tidigare så har jag läst dom sex böckerna i serien om Fredrika Bergman. (Här är en länk till min recension av den senaste boken).  […]

  4. […] lika bra som dom fem tidigare böckerna. Här är en länk till min recension av den femte boken, Davidsstjärnor, och i det inlägget finns även länkar till tidigare böcker i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.