”Storsjöodjuret” av Jonas Moström

Storsjöodjuret

———

”Storsjöodjuret” av Jonas Moström – (2013) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Sommaren efter att tre ungdomar påstår sig ha sett storsjöodjuret under Frösöbron ökar antalet observationer av odjuret lavinartat.

Massmedias intresse är stort och Östersunds kommun bestämmer sig för att bygga ett odjurscenter i samarbete med sin tyska vänkommun och en affärsman vid namn Max Müller. Det leder till kraftiga motsättningar med en hemlig grupp som kallar sig Jamtlands Drabanter, som ser som sin främsta uppgift att motarbeta utförsäljningen av bygden och den invandring som riskerar ta jobb och mark från lokalbefolkningen.

I Sundsvall behandlar läkaren Erik Jensen en kvinna som ramlat i vattnet efter en kväll på kasinot. När han får ett anonymt sms som säger att kvinnans fall inte var en olycka kontaktar han sin vän, Johan Axberg, och börjar även själv att snoka i fallet.

Johan, som just påbörjat sin pappaledighet, överlåter ärendet till sina kollegor och bestämmer sig för att fortsätta njuta av sommaren med sin son. Men när en kollega vid Östersundspolisen ringer och berättar att Johans farmor hittats brutalt nedslagen i sin lägenhet, tar han med sig sin son och reser dit. Polisens teori är att hans farmor blivit rånad av en öststatsliga, men Johan gör en rad upptäckter som pekar på att hon är inblandad i något han aldrig hade kunnat drömma om.

Storsjöodjuret är Jonas Moströms åttonde bok i den framgångsrika serien om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarien Johan Axberg och de övriga karaktärerna vi fått lära känna genom böckerna.

Jonas Moström författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans genombrott med över 50 000 sålda exemplar. Sedan dess har Moström även nått framgångar med böckerna Rymd utan stjärnor, Mirakelmannen, Evig eld och Stryparen.”

(Kopierat från lindco.se)

——–

”Storsjöodjuret” är Jonas Moströms åttonde bok, och jag har även läst alla hans sju tidigare böcker. (Här är en länk till bok nummer sju, ”Stryparen” där det också finns länkar till tidigare böcker). 

Och jag tyckte mycket om även den här boken, precis som jag har gjort med hans tidigare böcker. 

Tycker om karaktärerna i boken, läkaren Erik och polisen Johan. Tycker om att den utspelar sig en del i sjukhusmiljöer. Mycket lättläst och enkel bok. Kan rekommenderas till alla som gillar snabblästa svenska deckare.

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Storsjöodjuret” av Jonas Moström

  1. […] Jag har läst alla Jonas Moströms åtta tidigare böcker. Dom handlar allihopa om kriminalpolisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen, och utspelar sig i Sundsvall. (Här är en länk till den åttonde och sista boken, ”Storsjöodjuret”.)  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.