”Släpp inte taget” (Hold Tight) av Harlan Coben

Släpp inte taget

———

”Släpp inte taget” (Hold Tight) av Harlan Coben – (2010) (2008) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Tia och Mike Baye är oroliga över sin sextonårige son Adams beteende. Hans bästa kompis Spencer har tagit livet av sig, och sedan dess har Adam inte varit sig lik och tillbringar all tid framför datorn. Tia och Mike känner sig tvungna att spionera på sonen, något de aldrig trott sig vara kapabla till. De låter installera ett avancerat övervakningsprogram på hans dator. Några dagar senare får Adam ett märkligt meddelande. Deras oro verkar vara befogad. Spencers mamma kan inte förstå sonens självmord och söker sig till internets mörka vrår för att få svar på vad det var som drev sonen i döden. På en hyllningssida dedikerad till Spencer finner hon en märklig uppgift som kastar nytt ljus över vad som hände natten då hennes son dog. Hon måste få veta mer och den enda som kan hjälpa henne är Adam, men innan hon hinner fråga honom försvinner han plötsligt spårlöst. Samtidigt pågår en jakt på en misstänkt seriemördare i trakten. Polisen är förövaren på spåren, men ingen kan ana det fruktansvärda samband som finns med händelserna i den lugna förorten.Släpp inte taget är en gastkramande thriller av Harlan Coben. En berättelse om den mörka sidan av livet i en skyddad förort, om det som lurar bakom välputsade fasader och välklippta gräsmattor. En berättelse som hur skör tillvaron kan vara. Om hur vanliga människor ställs inför omöjliga ställningstaganden. Exakt hur långt är en människa beredd att gå för att skydda sina mest älskade? Finns det egentligen någon gräns man inte är villig att överträda?”

(Kopierat från adlibris.com)

——–

Jag har läst två böcker tidigare av Harlan Coben, och har tyckt mycket om dom båda två. 

Här är en länk till boken ”Berätta inte för någon”. 

Och här en länk till boken ”Den enda lögnen”. 

Även den här tredje boken, för mig, ”Släpp inte taget”, var mycket bra. 

Jag tycker verkligen om Harlan Cobens sätt att skriva, och jag ska definitivt läsa fler böcker av honom. 

Rekommenderar hans böcker till alla som tycker om välskrivna och spännande amerikanska kriminalromaner med en hel del humor i. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5. 

———

Denna bok var i pocketboksformat, och var ett eget inköp. 

———

One Response to ”Släpp inte taget” (Hold Tight) av Harlan Coben

  1. […] har läst tre böcker av honom tidigare, och tyckt mycket om dom alla tre. Här är en länk till den som jag läste senast, ”Släpp inte taget”, och där finns det också länkar till dom två tidigare som jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.