”Mord på Stenungsbaden Yacht Club” av Ramona Fransson

Mord på Stenungsbaden Yacht Club

———

”Mord på Stenungsbaden Yacht Club” av Ramona Fransson – (2013) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Vanessa äger inte sin kropp. Inte ens sin själ. Är vackre Antonio någon hon kan lita på? Hon som aldrig kunnat lita på någon. Som alltid blivit sviken.

”Applåder? Ljudet som väckt henne hade låtit som applåder. Hon kände sig förvirrad. Vad hon inte förstod var att ljudet kom från ett par ringduvor, som på sitt säregna sätt att flyga åstadkommit lätet med vingarna, och gett sig av i samma ögonblick en gren knäckts av fötter iklädda kängor. Varför låg hon här? Paniken växte inom henne. Hon gjorde ett försök att resa sig, men det gick inte. Händer och fötter var fastbundna. Hon låg som i en sträckbänk. Utan att tänka sig för försökte hon lösgöra sig med en häftig rörelse. Förutom den våldsamma smärtan som strålade ut från händerna ner i axlar och rygg blev hon illamående. I nästa sekund upptäckte hon sin nakenhet, och försökte paniskt vrida på huvudet.”

Varje timma forslas sexslavar till okända destinationer runt om i vår värld och de är fler än det en gång fanns slavar i världen. Varför säljer människor sin kropp och själ? Varför köper människor andras kroppar och själar och hur kan en människa sälja andra som ett knippe morötter och samtidigt sova gott om natten? Den här boken är än en gång en verklighetsbaserad thriller av Ramona Fransson, som fyller oss med vrede och fasa. Vrede över att det än i dag utnyttjas och slängs människor på sophögen, och fasa över att unga kvinnor och barn skändas, våldtas och mördas enbart för andras vinnings skull.”

(Kopierat från anomar-forlag.se)

——–

Jag har läst fem böcker tidigare av Ramona Fransson, tre kriminalromaner och två dokumentära böcker. Här är en länk till den senaste av kriminalromanerna som jag läste, ”Mord i Skärhamn”, och där finns också länkar till tidigare lästa böcker. 

Ramonas deckare är lättlästa och välskrivna. Och den här boken, ”Mord på Stenungsbaden Yacht Club” handlade om ett mycket aktuellt ämne. 

Jag tyckte om boken, och jag tyckte också att den här var lite bättre än hennes tidigare böcker. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, inbunden, från Bokförlaget Anomar Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: