Ibland så undrar man… :-/

°

I går så hade en person kommenterar ett inlägg här i min blogg. Eftersom jag inte kände igen namnet, så följde jag länken för att se vem det var. Och scrollade lite i bloggen för att läsa lite. Sen blev jag mycket, mycket förvånade och förundrad… För det fanns ett helt inlägg som handlade om mig, min blogg, och mina bokrecensioner…

Det jag undrar så över, det är hur man kan störa sig så mycket på mig, och på min blogg, och framförallt på mina bokrecensioner, men ändå lägga ner så mycket tid på att skriva ett inlägg? Personen har ju verkligen läst mina inlägg ordentligt, och tagit sig tid att skriva ner många av dom ord som jag använder i mina recensioner.

Jag är fullt medveten om att jag inte skriver ”riktiga” bokrecensioner. Det har jag aldrig påstått heller. Jag kopierar bokens handling från bokförlaget, och så skriver jag några korta rader om vad jag tyckte.

Jag är också fullt medveten om att jag inte är så bra på svenska språket. Har till exempel aldrig läst ”Svenska B” som bloggaren skriver om. Jag har aldrig gått gymnasiet, och skolkade mycket i nian. Gick ut med 2,5 i genomsnitt i betyg (Det var 1-5 i betyg på min tid.)

Vissa bokförlag (till exempel Norstedts) får jag inga böcker av, för dom tycker inte att mina recensioner är tillräckliga. Medan andra bokförlag (till exempel Albert Bonniers) tycker att mina recensioner är helt okej, och skickar mig dom flesta böcker som jag vill ha.

Jag är oerhört glad, stolt, och tacksam över dom trehundrafemtiofyra böcker som jag har fått. Och jag vet att det är många som gillar mina ”boktips” (som kanske är ett bättre ord för mina blogginlägg om böcker jag läser), och som köper böcker efter vad jag tycker.

Men jag förstår inte hur man kan kritisera och driva med någon såsom bloggaren har gjort. Det finns väl många bloggar som jag inte tycker om att läsa, men jag skulle aldrig kritisera dom. Jag låter bara bli att läsa dom… Så enkelt är det ju faktiskt.

Men ”näthat” och ”bloggtroll” finns det ju gott om tyvärr… Själv försöker jag alltid att undvika att skriva något som kan såra någon… Och aldrig skriva något som jag inte kan säga direkt ansikte mot ansikte…

Men ”fläker man ut sig” på nätet, så får man väl tåla en del… Så vet jag att en del tycker… Och det här inlägget kanske är meningen att ”vara roligt”. Fast jag tycker inte att det var roligt… Jag känner mig nog allt lite sårad av det…

°

Så här stod det i inlägget:

”Jag tycker om att läsa bokrecensioner, och Bim tar dessa till en helt ny nivå. Glöm allt du lärde dej i svenska B: vad tyckte du om/ogillade med boken, vilka karaktärer var bra/dåliga, vad förde historien framåt, varför tyckte om/ogillade du boken etc.

Nä, hos Bim finns inga såna kriterier för att skriva en recension. Hon får recensionsexemplar av bokförlagen, men bemödar sej inte ens att ta reda på hur man skriver en recension.

Men… Desto roligare för oss. Alla Bims recensioner innehåller följande ord i olika konstellationer: lättläst, spännande, gripande, mycket bra, lite invecklad, osannolik, ser fram emot nästa, rekommenderas, tycker mycket om, mycket bra, lite besviken, lite överdriven, godkänd, svårläst, svår att förstå och få grepp om, engagerande, aktuell, precis lika bra som…, intressant, krypande, småläskig, välskriven, rörande, fängslande etc.

Där har ni orden som behövs för en Bimrecension. Kontakta närmaste bokförlag och få böcker i stora lass, du har ju en blogg… :D

Love you Bim, har asroligt när jag läser din blogg, skrattar inte bara åt dej.

/Mvh tjej med MVG i svenska” 

°

Vad tycker ni andra? Tar jag åt mig för lätt? Ska jag inte bry mig? Är det roligt skrivet av henne?

°

126 Responses to Ibland så undrar man… :-/

 1. Birgittha skriver:

  Hej Bim! Detta ska du bara inte bry dig över! Skriv dina recensioner som du vill, du har inspirerat mig att läsa mängder med böcker så fortsätt som du har gjort! Många kramar från Birgittha i Småland

  • @ Birgittha: Hej Birgittha!
   Tack så jättemycket för din kommentar! Jag behövde den verkligen nu! Skönt att höra att jag har inspirerat dig! För det är ju det som jag vill uppnå med mina små boktips! Att dela med mig av sånt som jag själv gillar!
   Kram tillbaka!
   🙂

 2. J skriver:

  Inget att bry sig om. Vore dock kul om du länkar till hennes blogg så att vi kan läsa hennes texter

 3. Viola Vamp skriver:

  Herregud vilket lågt jävla påhopp! Vill man framföra kritik bör man göra det med någon slags bloggheder. Inte konstruktivt i detta fall.

  Och ”MVG i svenska”?! Tillåt mig skratta halvt ihjäl mig! 😀 Det är ju knappast någon normalt funtat vuxen människa som flashar med ett gymnasiebetyg?!

  • @ Viola Vamp: Tack även för ditt stöd. Behöver det i dag, för jag blev faktiskt lite ledsen.
   Har ju alltid ångrat att jag inte gick gymnasiet, och känner ibland att jag skulle vilja vara mer ”beläst” och ”lärd”.
   Tycker också att jag blev lite ”uthängd” i hennes påhopp.
   Förmodligen så ska väl hennes inlägg var ”roligt”. Det är väl ”ironiskt”.
   Men jag blev inte road…

 4. Maria skriver:

  Bry dig inte!!
  Hon verkar inte ha något bättre för sig!!
  Du har dina trogna läsare, så varför bry dig om denna person! Inte värt det!!

 5. Boktokig skriver:

  Grattis! Du vann 2 st biobiljetter hos mig. Mejla din postadress till mig boktokig[snabela]live.se så kommer dessa med posten

 6. Mia Eggimann skriver:

  Hej Bim!
  Ja då är det bäst att passa sig då, jag skriver inte heller ”riktiga” recensioner. Jag använder min blogg för att hålla reda på vilka böcker jag läst. Fast så mycket recensionsböcker har jag inte fått, vet inte hur man gör.
  Jag tycker du inte ska bry dig så mycket om vad hon skriver sådana påhopp gör man bara inte, det är nog en tjej med stora problem, såg att hon gick på antidepressiva läkemedel.
  Kram Mia

 7. Mia skriver:

  Dåligt gjort av henne! Och MVG i svenska tror jag knappast hon har med tanke på att hon skriver ”mej, dej, sej” osv. inte korrekt svenska.
  Fortsätt Bim som du gör, vi läsare gillar det! 🙂

 8. Nilla skriver:

  Bry dig inte om detta, den här personen är inte ens värd din tid eller energi. Förmodligen är detta en trasig människa som inte har annat för sig än att skriva taskiga kommentarer och allmänt sprida tråkig stämning omkring sig. Fortsätt att skriva precis som du gör, det är ju det som är så bra med din blogg 🙂
  Upp med hakan nu BIM, och tänk istället på att det är veckans bästa dag imorgon igen och denna lilla tragiska människa förmodligen inte alls är lika lyckligt lottad som du.
  Kram kram från Nilla

  • @ Nilla: Du har helt rätt! Hon är inte värd min tid eller energi!
   Men inget ont som inte har något gott med sig, det känns helt sant i dag! För nu har jag fått så mycket positiv energi, både här i bloggen och på Facebook. Så nu känns det nästan bara bra att hon skrev som hon skrev! 😉

   Tack för dina ord, Nilla! Jag blir så glad över vilka fina ”cybervänner” jag har! Uppskattar er enormt! Och jag ÄR lyckligt lottad! Definitivt!

   Stor kram!
   😀

 9. MariaJ skriver:

  Bim! Dina egenskaper att inte försöka såra någon, bara skriva sånt som du skulle kunna säga ansikte mot ansikte, din kärlek till din familj etc gör dig till en mycket större människa än denna lilla…… Spelar ingen roll hur många MVG eller 5:or man än hade om man sen använder sin ”kunskap” till sånt här! Kramar till dig, fortsätt vara den du är!

 10. Gunilla skriver:

  Det var det dummaste jag läst. Så mycket glädje jag haft av din blogg och recensioner. Bry dig inte om, det finns så många elaka människor som trivs att trampa på sina medmänniskor.
  Varför skall man inte få vara som man är, det behövs inte några högskolor för att vara medmänsklig och att ha empati.
  Många varma tankar. Kramar Gunilla!

  • @ Gunilla: Tack även till dig! Kul att du uppskattar min blogg och mina recensioner!
   Jag försöker att vara medmänsklig och emfatisk! Kanske inte alltid lyckas, men försöker att inte skriva saker som kan såra!
   Många kramar!

 11. Anna skriver:

  Har man en öppen blogg som alla kan läsa så kan alla ha åsikter!

  Och som någon skrev att det är bara att negligera om du inte vill ha debatt nu la ju du t o m ut en länk till den andra bloggen så den kommer att få mer trafik och all reklam är bra reklam. Syns man inte så finns man inte.

  Visst kan man tycka att har man inget positivt att skriva så skriv inget men alla tänker inte så utan många skriver blogginlägg för att få debatt och mycket trafik till sin blogg.

  Och har man en öppen blogg MÅSTE man vara så stark att man orkar ta emot all typer av åsikter, personligen tycker jag att det är för tråkigt att läsa kommentarer som bara smickrar det ger inget.

  Att ha åsikter om vad den andra personen skrev orkar jag inte för det är inte kul att läsa ett urlångt inlägg ett inlägg som bara är skrivet för att få debatt och inte ett personligt angrepp.

  Så mitt råd till dig Bim är att skriva på det sätt som är rätt för dig och totalt negligera andras åsikter. Men känns det för jobbigt att få andras åsikter ha lösenord på din blogg, godkänn kommentarer, det finns många sätt.

  • @ Anna: Ja, visst kan alla ha åsikter på en öppen blogg. Men jag skulle inte vilja ha en stängd blogg i alla fall. Jag kan nog ta detta, speciellt efter alla positiva kommentarer.

   Jag länkade inte till bloggen, men det var någon som frågade, och då la jag ut länken. Bryr mig inte om ifall hon får fler läsare för det. Det kan jag bjuda på.

   Jag skriver det som känns rätt för mig. Först tänkte jag negligera hennes inlägg helt. Men så kändes det fel att bara strunta i det. Är så trött på allt ”näthat” som cirkulerar. Även om det här är i sin mildaste form.

 12. Linda skriver:

  Lyssna inte på denna människa. Troligen handlar allt om avundsjuka. Hon har kanske varken trogna läsare eller får böcker från bokförlagen.
  Jag föredrar ”vanliga människors” bokrecensioner, det är oftast dessa som lockar mig att läsa en viss bok. Tråkiga journalistrecensioner ger sällan samma inspiration, fast de säkert har bra betyg i svenska 😉

  Gillar din blogg och dig 🙂 Så fortsatt vara den du är 🙂

  Kram ❤

  • @ Linda: Förmodligen så är hon avundsjuk på alla böcker som jag får. Hon tycker väl inte att jag är värd dom. Men det är ju faktiskt förlagen som avgör vem som ska få böcker, och inte jag. Och jag har aldrig utgett mig för att jag är en ”riktig kritiker” eller något.
   Tack för varma ord!
   Kram!

 13. Elli skriver:

  Ta inte åt dig av såna personer som inte verkar ha något bättre för sig än att sprida dålig stämning!
  🙂
  Jag kan inte säga/ skriva så mycket ang bokrecensioner med tanke på mitt dåliga intresse för böcker, du vet… 😀
  Men tänk på all positiv respons du får istället så håller du dig glad! 🙂

  • @ Elli: Kul att se dig här, Elli! 😉
   Och jag kanske får dig intresserad av böcker en vacker dag! 😉
   Känner mig nästan glad nu över att hon skrev inlägget, så mycket positivt som jag har fått!
   😉 😀

 14. Majsan skriver:

  Hej Bim!! Håller med Nilla,..måste var en människa som mår dålig och har ett otroligt tråkigt liv.Men jag förstår att du tar åt dej,det hade jag oxå gjort.Precis som du säger finns det en massa (enligt min smak) dåliga bloggar,men då skiter man ju i att läsa dom.Ang dina bokrecensioner så är dom i mitt tycke perfekta. Dom är enkla och korta,vem fasen orka läsa en recension som är som en novell…..
  Låt du henne sitta där med sitt mvg i svenska så fortsätter vi andra att läsa dina bokrecensioner Kram på dej

 15. Jenny skriver:

  Mamma, klart du får bli upprörd. Men samtidigt så får det inte påverka dig för mycket. Herregud folk kommer alltid tycka och tänka lite för mycket på nätet. Så är det. Men samtidigt är det inte hon som bestämmer vem som ger dig böcker. Förlaget kanske vill ha olika recensioner inte bara folk med utbildning i journalistik. Dessutom är betyg ingenting ibland jag jag VG i svenska B och jag skriver som en kratta! Var större än henne. Kör ditt race. Du är bra! Många gillar dina recensioner. Bry dig inte om andra! 🙂

  • @ Jenny: Åh! Älskar dig så mycket! Tack för dina ord! Och jag låter det absolut inte påverka mitt bloggande! Tvärtom! Blir så taggad nu av alla kommentarer! 😀

   (Och jag tycker inte du skriver som en kratta!) 😉

   Puss! Du är bäst! ❤ ❤ ❤

 16. En ”cybervän” skrev ett så bra inlägg i sin blogg, om det här:

  http://blogg.min-bokhylla.nu/?p=1697

  Läs gärna!

  🙂

 17. Och tusen tack för alla era snälla kommentarer!

  Jag är alldeles varm i hjärtat nu!

  Ni är guld värda, mina kära ”cybervänner!

  😉 ❤ 🙂 ❤ 😀 ❤

 18. Petra skriver:

  Bry dig inte om henne, om man läser ett par inlägg ner i hennes blogg så verkar hon inte riktigt frisk. Hon är säkert bara avundsjuk för att du lyckas men inte hon! 🙂

  • @ Petra: Ja, jag läste också att hon tydligen äter antidepressiva. Men nu är hon kanske glad, över alla nya extra läsare som hon har fått! 😉
   Ja, hon är säkert avundsjuk på alla böcker som jag har fått. Jag är oerhört glad, stolt, och tacksam över dom! Och det är jag också över mina härliga läsare och cybervänner!
   🙂

 19. Ylva skriver:

  Jag instämmer med alla övriga. Bry dig inte. Jag gillar dina recensioner. Jag avskyr långa detaljrika avslöjande recensioner. Då behöver jag ju inte läsa boken sedan. 😉

 20. Lars Adaktusson skriver:

  Varför kallar du det bokrecensioner när du uppenbarligen är medveten om att det inte är recensioner du skriver? Har själv skrattat mig harmynt till din ”recensioner” många många gånger, alla dina inlägg ligger språkmässigt på en mellanstadieelevs nivå och det är precis det som gör din blogg så himla himla rolig, jag tycker mycket mycket om din blogg, den är inte alls svårbegriplig och lättläst är den med 🙂

  • @ ”Lars Aduktusson”: Först kallade jag min kategori för Bokrecensioner. Sen bytte jag till Boktips. Och sen bytte jag tillbaka till Bokrecensioner. Spelar väl ingen roll vad kategorin heter egentligen.

   Trevligt uttryck du har, ”skrattat mig harmynt”… Lite lyteskomik där…

   Ja, jag skolkade ju mycket i högstadiet… Så min språkmässighet kanske ligger på mellanstadienivå. Inte alls omöjligt.

   Förstår inte riktigt varför du läser min blogg, om den är så dålig. För så rolig kan den ju inte vara.

 21. Jag ju upplysa alla som läser här, att ”Wizelda” som hon kallar sig, hon som skrev inlägget om mig, och har bloggen ”Arbora Vitae”, och tydligen heter Alice, är 38 år, och bor i Göteborg, hon kommenterar även här med namnen ”Nisse i Svängen” och ”Lars Aduktusson”. Och dom kommentarerna är dom enda som jag har fått på det här inlägget, som inte har varit ”snälla”. Det är samma IP-nummer på kommentarerna från ”Wizelda”, ”Nisse i Svängen”, och ”Lars Aduktusson”. IP-numret är 83.191.255.59.

 22. Nu kommer hon ju säkert att skriva från ett annat IP-nummer. Men jag tror nog att jag känner igen hennes kommentarer på stilen ändå…

  • wizelda skriver:

   Herregud, varför skulle jag sitta och kalla mej andra saker och kommentera på din blogg. Ja, kanske är samma IP-nummer för att jag har vänner i samma hus…?
   Jag är fan inte 38 år!!!

 23. Lars Adaktusson skriver:

  Nisse I Svängens kommentar var bara upplysande, inte elakt alls. Om du inte tror mig så kolla i SAOL eller på http://www.svenskaakademien.se/svenska_spraket/svenska_akademiens_ordbok

  /MVH

  Lars-Nisse

 24. wizelda skriver:

  Läste du inte vad jag skrev. Jag har inga alias! Jag är Alice = Wizelda, that’s it. Varför skulle jag sitta här och kalla mej ”Nisse i svängen” – herrejösses?!

 25. […] Länk till rabaldret: https://bimsblogg.wordpress.com/2013/02/21/ibland-sa-undrar-man/ […]

 26. Lars Adaktusson skriver:

  Hela kollektivet diggar din blogg Bim!

  /”Lars”, ”Nisse”, ”Wizelda” och katterna.

 27. Här är en länk till ännu ett inlägg som Alice i bloggen Arbora Vitae har skrivit om mig och min blogg.

  http://arboravitae.wordpress.com/2013/02/21/shit-jag-ska-visst-halla-mej-borta-fran-internet/

 28. wizelda skriver:

  Jösses Amalia, vad vill du? Jag kan be om ursäkt för att jag hade roligt på din bekostnad, men ni trashade fan mej värre. Kommer ändå digga din blogg fortsättningsvis.
  Sov gott!

 29. Annica Bark skriver:

  Nisse/Lasse/Alice/Wizelda, tycker inte du själv att du är väldigt pinsam nu? Vet inte du när det är dags att lägga av? Om du nu inte gillar vad som skrivs här, läs inte, då slipper du sitta och skratta dig harmynt eller irritera dig på hurvida Bim kallar det recension eller boktips.

 30. Anonym skriver:

  Vilka knepiga människor det finns här på internet. Ta inte åt dig Bim!

 31. Nu har hon skrivit TRE inlägg om mig på sin blogg…
  Och skrivit FEMTON kommentarer i det här inlägget…
  Kommer inte att svara henne mer nu…
  Orkar inte diskutera med henne mer…

 32. Men stort tack till er alla andra!
  Uppskattar ert stöd och era kommentarer enormt!
  Det är ni som gör att jag fortsätter att blogga!
  Kram!
  🙂

 33. Amanda skriver:

  Men hjälp vilken människa den där vad-hon/han-nu-kallar-sig verkar vara! ”If people tries to bring you down, it only means that you’re above them”, eller vad brukar man säga? 😉

 34. emmavileme skriver:

  Jag älskar din blogg Bim, har läst i hur många år som helst och jag har aldrig reflekterar över att du skriver dåligt jag tycker du skriver välformulerade inlägg. Jag håller inte alls med om att man ska tåla att andra skriver spydigheter, särskilt då du ju själv aldrig har den tonen i dina inlägg! Det finns inga belägg för att man varken ska tåla sånt om man bloggar, inte heller att man måste vara en stjärna på stavning och grammatik. Jag tycker inlägget bara var spydigt och idiotiskt.

  Som föredetta bloggare känner jag också igen stilen hos den här typen av troll, de skriver spydiga saker, men när de sen får mothugg så låter det istället att det nu är trollet som har fått nog och blivit kränkt (buhu, buhu), för att du lyfte frågan och fick medhåll i form av stöttande kommentarer. Människor finns det till allt, och än är förmodligen inte den sista idioten född.

  Jag förstår att du blev ledsen, verkligen, men det finns jättemånga som verkligen uppskattar din blogg.

  • @ emmavileme: Tack så jättemycket för ditt inlägg och ditt stöd. Jag får nog ta och blockera henne. Trodde att hon hade slutat, men hon har skrivit mer i natt, både hos mig och och henne. Trist är det, men skönt att få så mycket empati av andra.
   Kram!
   🙂

 35. Jessica skriver:

  Vilket ruskigt nättroll du råkat ut för. Att låtsas vara andra personer och fortsätta kommentera nedlåtande är bara pinsamt. Det visar tydligt att det handlar om en sinnesförvirrad människa med för mycket fritid. Stämmer det att personen ifråga är 37 år är det ju ännu värre…sitta och skryta om gymnasiebetyg och bete sig löjligt åt…ruggigt pinsamt måste jag säga! Vill bara berätta, som många andra här, att jag älskar din blogg och dina bokrecensioner! Tycker du skriver riktigt bra! Försöker besöka dig varje dag och har gjort så i många år. Det är verkligen roligt att kunna fastna så pass mycket för några väl utvalda välskrivna bloggar. Fortsätt med det du gör! 🙂

 36. Anna skriver:

  Stäng av möjligheten att kommentera ett slag!

  och framför allt bemöt INTE kommentarerna det är det hon vill, nu har du besvarat varenda kommentar hon och hennes inneboende skrivit.
  Syns man inte så finns man inte, positiva och negativa kommentarer är bättre än inga.

  • @ Anna: Jag kommer inte stänga av möjligheten att kommentera. Inte när alla positiva kommentarer överväger så mycket.
   Men jag kommer inte att besvara fler kommentarer från henne eller hennes vänner. Nu får det räcka.

 37. Josefin skriver:

  Jag gillar dina recensioner och kan inte tänka mig en bättre person som bokförlagen ska skicka till. Du skriver bra, du skriver det man behöver veta och inte massa trams som man inte orkar läsa. Jag kollar alltid på dina recensioner om det är värt att läsa boken eller inte. Du ska självklart inte ta åt dig.
  Du har massa massa massa bloggläsare som gillar dig och det du skriver.

  Kramar

 38. Majsan skriver:

  Blir både förbannad ,irriterad och känner samtidgt ett fruktansvärt obehag över vilka störda typer det finns. Så jäkla obehagligt,,,,,,att bara hoppa på dig och börja terra dej utan någon som helst anledning. Vill bara säga att jag följt din blogg nu under 4-5 år och inte EN ENDA GÅNG har jag tänkt eller reagerat på att din svenska skulle vara annorlunda än någon annans,,,,,,så låt ingen påstå det!!! Utan sträck på dej och tänk på alla oss som du förgyller vardagen för.Ha en bra helg! Kram

 39. Lise Korsedahl skriver:

  Strunta fullständigt i innehållet på denna bloggen som handlar om dig och ta det som ett komplimang istället. Uppenbarligen finns det någon där ute som tycker att du bör fyllas upp på han/hennes fritid. Svenska avundsjukan – så fortsätt LÄS, fortsätt SKRIV och sluta ALDRIG blogga!

  Du bara ger denna personen (som saknar ett vettigt innehåll i sitt liv) mer att göra!

  Trevlig helg!

 40. Pelle skriver:

  Usch lider med dig. Men kämpa vidare med din välskrivna blogg.

  Vill även tacka för alla bokrecensioner du haft, det har gjort att jag hittat massor av författare och böcker jag annars inte skulle läst eller ”hittat”.

  Trevlig helg.

 41. […] likadant i går. Kände mig ju lite ledsen över kritiken som jag fick om mina bokrecensioner… Men efter alla era kommentarer, och även e-mail och Facebook-kommentarer, så känner jag mig bara […]

 42. Maria skriver:

  Men jösses vilken tragisk människa! :-O Jag tycker om din blogg och dina bokrecensioner just för att de är korta och koncisa! Om jag vill läsa en djupgående analys av en ny bok kan jag läsa DN:s bokrecension, men oftast vill jag bara veta åsikten om boken, och känslan den ger. Jag har flera gånger sökt på din blogg efter vad du skrivit om en viss bok, för att få ett hum om hur den är. 🙂 Jag har ALDRIG sökt på DN (t.ex.) efter vad deras recensenter tycker.

  Och ”MVG i svenska”?! Vad sjutton har betyg med saken att göra? När jag gick i skolan kunde man få MVG genom att smöra för lärarna och fuska på proven.

  Bry dig inte om henne, vi är många som gillar dig och din blogg, och dina bokrecensioner och boktips! 🙂

 43. Nu har hon hittat mig på Twitter också. Hon skrev till mig där, och skickade en länk. Länken var till Wikipedia, och en förklaring på vad en recension är… Jättekul… Har blockat henne där på Twitter.

 44. Och jag har blockerat två IP-nummer. Ett som Alice/Wizelda/Nisse i Svängen/Lars Aduktusson använder. Och ett som Petronella Von Wovern använder. Men hon kanske kommer tillbaka under andra IP-nummer. Men jag kommer i så fall att fortsätta att blocka. Och jag kommer inte att gå in i hennes blogg mer.

 45. eva skriver:

  Men Vem bryr sig om ett sketet gymnasiebetyg egentligen!? Tycker det säger Väldigt mycket om personen i fråga som har ett behov av att hävda sig genom att skriva ut de och samtidigt påstå att man därför vore bättre än den andre personen i frågan. Nää koppla heeelt bort vad den där kvinnan skrev! Jag är i 20 års åldern och älskar din blogg då jag finner den otroligt charmig, mysig, underhållande men framförallt så är den egen, den är verkligen Du (!) inga krusididuller, struntprat etc. vilket är ganska ovanligt i ”bloggvärlden” och därmed värd att följa! 🙂

 46. Sofie skriver:

  Nej vad tråkigt. Jag gillar dina bokrecensioner eftersom de är korta! Tror inte att någon skulle orka sitta och läsa hur långa och riktiga recensioner i en blogg.. Jag brukar läsa de böcker som du tipsar om. Känns som att det ligger närmare oss ”vanliga” människors smak än någon tidningsnisse/kulturists smak.. Dessutom är dina recensioner baserade på vad du tyckte om boken, utan att ta med andra intressekonflikter. Du har inte bestämt dig för vad du tycker om boken innan du läst den baserat på vad du anser om författaren etc vilket är vanligt om man läser recensioner av människor som jobbar med det.. 🙂

  Kram

 47. Mia skriver:

  Ja vad ska man säga, det finns många olika mäniskor på denna jord. Om alla bara skulle ta hand om sig själva & lägga ner energi på rätt saker, så skulle nog allt vara bra mycket bättre. Försök att att inte bry dig, fortsätt som vanligt. Vi får alla skriva som vi själva vill, jag tycker du skriver bra.

  Ta hand om dig & en stor kram till dig

 48. rasmusmatte skriver:

  Jag läser ofta dina bokrecensioner och dessa är både sakliga och trevliga att läsa. Jag tycker inte du ska lägga krut på detta svar du fått. Vi är många som följer dig. För de som inte gillar det du skriver undrar man varför dom läser dig och lägger krut på att kommentera. Kramiz

 49. Hedvig skriver:

  Det här kommer lite sent, men jag har precis läst det här inlägget och det gör mig ärligt talat förbannad. Jag har läst din blogg ett bra tag och tycker mycket om dina recensioner (och tycker det är roligt att läsa om din vardag också).
  Jag tycker inte du skall bry dig om vad den här människan har att säga; MVG i svenska smäller inte högt när man inte kan behandla andra människor med vänlighet och respekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.