”Återvändaren” av Dan Buthler & Dag Öhrlund

———

”Återvändaren” av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Återvändaren får vi än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omåttligt populära spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen(2010) av författarduon Buthler & Öhrlund.

Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat. Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige. Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma. Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.

(Kopierat från massolit.se)

——–

Det här är den sjunde boken som Dan Buthler & Dag Öhrlund har skrivit tillsammans. Och det är den sjätte boken om kriminalkommissarie Jacob Colt. Och den tredje boken om psykopaten Cristopher Silfverbielke. Jag har läst alla böckerna och jag har tyckt mycket om dom alla, speciellt dom om Cristopher Silfverbielke. 

Och den här boken var inget undantag. För det var en spännande roman med Jacob Colt och Cristopher Silfverbielke i huvudrollerna. Som vanligt så var det mycket grymt våld och utförligt skildrat sex i boken, så den är absolut inget för känsliga. Men om man inte är känslig, så är det helt klart en bra bok. 

Jag tyckte om boken, och ser redan fram emot nästa bok i serien. För boken avslutas med en väldig cliffhanger… Fortsättningen kommer i boken ”Uppgörelsen” som utkommer våren 2013. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

Och här har jag också bloggat om boken. 

———

4 Responses to ”Återvändaren” av Dan Buthler & Dag Öhrlund

  1. MariaJ skriver:

    Låter ju bra med tanke på boken jag vann :))

  2. @ MariaJ: Ja, precis! 😉
    Har du läst dom tidigare?

  3. MariaJ skriver:

    Ja den första.Ska läsa nr 2 innan jag läser denna senaste.

  4. @ MariaJ: Ja, gör det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: