”Torka aldrig tårar utan handskar – 1 – Kärleken” av Jonas Gardell

———

”Torka aldrig tårar utan handskar – 1 – Kärleken” av Jonas Gardell (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

“När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.

Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.

Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.

Jag var en av dem som överlevde.

Det här är min och mina vänners historia.”

(Kopierat från adlibris.com)

——–

Det här var en helt fantastisk bok. Och det är bara den första delen av en roman i tre delar. Så jag ser ju redan oerhört mycket fram emot dom två kommande delarna som utkommer våren och hösten 2013. Den här boken heter Kärleken, och dom två kommande böckerna heter Sjukdomen och Döden. 

Jag har ju alltid älskat Jonas Gardells böcker. Tycker att han skriver på ett helt underbart sätt. Mycket roligt ibland, och mycket gripande ibland. Men alltid på ett oerhört känsligt och fint sätt. 

Den här boken gick rakt in i hjärtat på mig. Den var väldigt lättläst och hade ett skönt flyt, men samtidigt så var den lite jobbig att läsa eftersom den var väldigt sorglig. Tårarna rann på mig vid ett flertal tillfällen. 

Och eftersom det har skrivits så mycket om boken, så hade jag oerhört höga förväntningar på den, men boken levde verkligen upp till dom, och till och med överträffade dom. 

Mycket, mycket välskriven. Och oerhört rörande och gripande. Tycker att ALLA ska läsa den här boken, för det är verkligen en viktig bok. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok är ett eget inköp. 

———

5 Responses to ”Torka aldrig tårar utan handskar – 1 – Kärleken” av Jonas Gardell

  1. Maria skriver:

    Det är verkligen en helt fantastisk bok! Och jag läste på Gardells Facebook att tack vare stor efterfrågan har förlaget beslutat att tidigarelägga utgivningen av del 2 och 3, så de kommer redan i vinter respektive vår.

  2. […] I kväll så ska jag titta på första avsnittet (av tre) av “Torka aldrig tårar utan handskar” av Jonas Gardell. Läste ju den första boken nyligen, och den var helt fantastiskt bra.  […]

  3. […] Så här skrev jag om den första boken i trilogin, ”Torka aldrig tårar utan handskar –…  […]

  4. […] är länkar till mina recensioner av dom tre böckerna i serien Torka aldrig tårar utan handskar: Kärleken, Sjukdomen, och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: