”Fallvatten” av Mikael Niemi

———

”Fallvatten” av Mikael Niemi (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Ett intensivt regnande har plågat nordligaste Norrland hela hösten. Det är här, i Lule älv, mot den norska gränsen, som kraftverkens enorma vattenmagasin ligger på rad.

En dag händer det ofattbara – plötsligt reser sig en grå vägg, det är dammarna som till slut brister, enorma krafter släpps lösa och en flodvåg som inte borde finnas sveper undan allt i sin väg.

Bland de som drabbas finns den urbane samen som kör sport-Saaben för sitt liv samtidigt som tsunamin växer i backspegeln. Här är den självmordsbenägne helikopterpiloten som söker döden mot berget men kommer att flyga ikapp med fallvattnet, hans gravida dotter och den förlupna hustrun, här finns den utbrända lärarinnan – och kraftverksarbetaren som äntligen får chansen att visa fruntimren vem som faktiskt är starkast.

Deras öden flätas samman i den desperata kampen mot katastrofen.

Längs sin väg mot havet kommer vattenväggen inte bara att förändra landskapet för alltid, människornas liv blir aldrig detsamma – i den mån de överlever…

Fallvatten är något så ovanligt som en svensk katastrofroman. Den utspelar sig under en enda, ödesdiger dag i Norrbottens skogsland, med ett tempo och en intensitet som tar andan ur läsaren.

(Kopierat från piratforlaget.se)

———

En helt fantastisk roman! Jag kunde inte lägga den ifrån mig, utan jag ville bara läsa, läsa, läsa vidare, för att få veta hur det skulle gå för personerna. Men samtidigt så ville jag att boken skulle vara länge, länge. Och den var den tyvärr inte, för det enda jag skulle kunna klaga på boken, det var att den kunde gärna ha fått vara längre. 

Jag levde mig verkligen in i boken, och lämpligt nog så ösregnade det utanför mina fönster när jag läste den. Jag kände verkligen skräcken hos karaktärerna. Och man tänkte ju onekligen på tsunamin i Thailand.

Boken kändes mycket verklig. För det låter ju inte otroligt att det faktiskt skulle kunna hända…

Läs boken! Ni kommer att få en fantastisk läsupplevelse! Mikael Niemi skriver på ett underbart sätt! Har faktiskt bara läst en enda bok av honom tidigare, och det var ”Populärmusik i Vittula”. Och den minns jag att jag tyckte om. Ska nog ta och kolla upp fler böcker som han har skrivit. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i PDF-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Fallvatten” av Mikael Niemi

  1. Ylva skriver:

    Fy vad jag ångrar att jag inte beställde denna…..men, men försent nu 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: