Tisdagen den 21 augusti

°

Första arbetsdagen i dag på den här terminen. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra med bloggande om jobbet. Jag har ju gjort lite olika genom åren. Som det känns just nu, så tror jag att jag inte ska blogga någonting alls om jobbet för tillfället. 

°

Åkte hem direkt efter jobbet, och var sen hemma resten av eftermiddagen och kvällen. Höll på med en hel del hushållsbestyr, läste mycket i mina böcker, satt ganska mycket med datorn, och lyssnade mycket på musik. Lite telefonpratande och iPhonespelande blev det också. 

Läste ut boken ”Se mig” av Kirsten Hammann. Och började sen på boken ”Mina fräknar” av Sofia Hallberg. 

Ingen teve blev det ikväll. Tittade ju på första avsnittet av ”Robinson” i går. Men jag kände direkt att jag absolut inte har lust att följa det den här gången. 

Borzko åkte direkt efter jobbet till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll. Han kommer väl hem framåt tiotiden. 

°

20 Responses to Tisdagen den 21 augusti

 1. Maria skriver:

  Usch, jag mår lite dåligt när jag läser ditt inlägg om ditt jobb. Du som verkar vara en så glad och tänkande och smart person, ska du verkligen inte se dig om efter något som du skulle må bra av istället? Eller åtminstone inte dåligt av? Förstår att arbetstiderna passar dig och att de kan vara svåra att få på andra ställen, men är det inte värt att strunta i dem? Det finns så många jobb jag kan tänka mig att du skulle passa, barnskötare, inom äldrevården, bokhandel…
  Kram!

  • @ Maria: Tack snälla Maria för dina fina ord om mig! ”Glad, tänkande och smart”! Inga dåliga ord det inte! 🙂

   Som barnskötare och inom äldrevården skulle jag nog inte vilja jobba. Men däremot mer än gärna i en bokhandel!

   Men är man 51 år, och har bara dåliga grundskolebetyg, så är man nog inte så attraktiv på arbetsmarknaden…

   Jag har börjat att se mig om efter nytt jobb. Men det verkar vara svårt. Finns inte så mycket när man är outbildad. Det som finns mest av som jag skulle kunna söka, det är jobb som telefonförsäljare, städare, och personlig assistent.

   Telefonförsäljare skulle jag inte fixa, eftersom jag själv avskyr såna. Städjobb tror jag skulle vara för tungt för mina artros-leder. Och personlig assistent har jag jobbat som, och det var nog inte riktigt min grej.

   Allra allra helst skulle jag ju vilja ha någon form av ett kontorsjobb. Men jag skulle också kunna tänka mig att jobba i affär. Har jobbat i mataffär i tio år, och trivdes med det. Men där är det ju det där med tiderna…

   Jag kanske inte trivs tillräckligt dåligt för att offra mina suveräna arbetstider. Men snart har jag nog kommit dit också. För det blir värre och värre.

   Jag ska verkligen ta tag i det. För jag vet att det inte är bra för mig att gå omkring på jobbet och inte trivas.

   Tack igen för dina fina ord! Och för att du bryr dig! Kram! 🙂

 2. Anonym skriver:

  Hej Bim! Jag tycker du skulle passa på ett bibliotek, eller något med böcker. Som Maria säger, en bokhandel?

  Jag är sämst på att kommentera men jag läser din blogg varje dag! Och jag läser särskilt dina recensioner. Kram till dig Bim!

  • @ Akå: Ja, du bibliotek vore ju rena drömmen! Men där måste man ha högskoleutbildning för att få jobba.

   Bokhandel vore ju också härligt! Men det är en svår marknad där, eftersom många läggs ner, för att så många handlar på Internet.

   Kul att du följer bloggen varje dag! Och jag är själv dålig på att kommentera i andras bloggar! Härligt att du gillar mina recensioner! Två stycken kom in i dag!

   Tack till dig också för att du bryr dig! Kram! 🙂

 3. AKÅ skriver:

  Jag är inte anonym, det var från Akå det förra!

 4. nej ”Robinson” verkar inte så värst… Och jag gillar inte när dom kör avsnitt varje dag… Ska följa lite till.. Jag känner Sanna Benjaminsson sen gammalt och Deniz Özen är jag klasskamrat med 1-9:an. Så jag ska fortsätta följa tills dom två åkt ur iallafall ;)…

 5. Camilla skriver:

  Jag hoppas att din arbetssituation löser sig för dig på ett eller annat sätt. Du ska ju trots allt jobba i 12 år till (om pensionsåldern är vid 63, är inte säker på det..). 12 år är väldigt lång tid att inte trivas på arbetet som man tillbringar så mycket tid på.. Även om du har bra arbetstider och lediga somrar så kanske det inte väger upp resten av tiden med ångest över arbetet.. Men det är svårt för det är som du säger, svårt att få jobb som ”outbildad”. Men du borde kunna få jobb på en annan skola kanske? Vet inte hur många sådana jobb som finns men du har ju sannerligen erfarenheten iallafall!

  • @ Camilla: Jag har 14 år till pension, för vi går vid 65 år. Och det är alldeles för lång tid att gå och inte trivas på jobbet, det håller jag med dig om. Helst vill jag inte söka ett likadant jobb i en annan skola. Det känns nog fel. Vill hålla på med något helt annat i så fall.

 6. Camilla skriver:

  Okej, det förstår jag. Hoppas att du hittar något som lockar dig, det finns ju så många arbeten där ute, man tycker ju att man borde få börja någonstans utan utbildning förutom telefonjobb och inom äldrevården (hemskt att de två arbetena verkar kräva samma kompetens förresten, tycker inte att de är likvärdiga någonstans)…

 7. Maria,kiruna skriver:

  jag kommenterar ju när du länkar på FB men inte så ofta i själva bloggen haha. Men jag hoppas arbets situationen löser sig jag är själv arbetslös just nu och som du säger inte lätt att hitta nytt jobb om man inte har högskole utbildning.

 8. Karin B skriver:

  Vad är det som inte är bra med ditt jobb?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: