Söndagen den 19 augusti – Kvällen – KENT på Sjöhistoriska med Jenny

°

Lyssnade på Kent på Spotify innan vi skulle åka, för att komma i rätt stämning.

Och sen tog jag biljetterna och så gav vi oss iväg vid sjutiden. Det står fel på biljetten. För det var insläpp från 19.00. Inget förband. Och sen konsert mellan 21.00 och 23.00.

Jenny jobbade till halvåtta, så Borzko och jag hämtade henne på jobbet då. Och så skjutsade Borzko ut oss till Djurgården.

Broöppning blev det på vägen.

Och regnbåge.

En helt otrolig störtskur kom det också när vi var på väg. Men vi hade en fantastisk tur, för när vi kom fram till Sjöhistoriska så slutade det precis att regna. Och dom som hade varit där före oss, var helt genomblöta…

Vi kom dit vid åttatiden, och det var mycket folk där. Sammanlagt sen när alla var inne så var det tydligen ungefär 16.500 personer.

Vi ställde oss en på jättebra plats, en bit från scenen, lite på sidan, högst upp på en liten sluttning. Så vi såg helt perfekt. Skönt att stå högt upp, eftersom vi båda är korta. Och eftersom vi inte kände något behov att att vara nära scenen. Vi både såg och hörde jättebra, och det var lagom trångt där.

Här är klockan kvart över åtta och det väller in folk hela tiden. Det ser längre ut till scenen på bilden, än vad jag upplevde det där vi stod.

Prick nio så startade konserten. Och den höll på nästan exakt i två timmar, till klockan elva. Jag har ju aldrig sett Kent förut, och är väl inget jättefan till dom egentligen. Men jag har alltid gillat dom, och vissa låtar dom har gjort är helt fantastiska tycker jag. Härlig rockmusik och suveräna texter. Dom är ett sånt band som jag alltid har tänkt att jag vill se live åtminstone en gång. Och tydligen så valde jag en bra gång, för många tyckte tydligen att det var en av deras bästa konserter.

Bra blandning av nya och gamla låtar var det. Och min nya stora favorit, ”999” spelade dom. Också ”Kärleken väntar”, ”Musik Non Stop”, och ”Utan dina andetag”. (I en av mina länkar kan man se hela låtlistan).

Ett helt enormt vackert ljusspel var det hela tiden också. Och två storbildsskärmar.

Konserten avslutades med ett riktigt häftigt fyrverkeri.

Borzko kom även och hämtade upp oss efter konserten. Skönt att åka bil hem, även om det tog otroligt lång tid, för bilköerna på Djurgården var långa. Vi skjutsade Jenny till jobbet, där hennes bil stod, och sen åkte vi hem till Farsta. Sängen direkt blev det då.

Här kommer några länkar till artiklar om Kents konsert i Aftonbladet och Expressen.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article15280494.ab

http://www.expressen.se/noje/recensioner/musik/kents-konsert—lat-for-lat/

http://www.expressen.se/noje/recensioner/musik/lysande-kent/

http://www.expressen.se/noje/kents-snyggaste-show-nagonsin/

Och här är tolv fotografier till från kvällen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.