”Lyckostigen” av Anna Fredriksson

———

”Lyckostigen” av Anna Fredriksson (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Tre människoöden flätas samman i oförglömlig relationsroman. 

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?

När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Lyckostigen är en samtida klasskildring om familjerelationer och kärlek, och om tre individer med varsitt själsligt utanförskap.”

(Kopierat från forum.se)

——–

Läste Anna Fredrikssons debutroman ”Sommarhuset” för ungefär ett år sedan, och jag tyckte mycket om den. Här är en länk till min recension av den. 

Nu har jag läst Anna Fredrikssons andra bok ”Lyckostigen” och jag tyckte att den var minst lika bra. 

En mycket bra relationsroman var det. Och jag tyckte om hur boken var upplagd. Den var i fyra delar, en för Johanna, en för Calle, en för Fanny, och så den fjärde och sista delen var gemensam för dom alla tre. 

Boken var lättläst och fängslande, och jag kan verkligen rekommendera den. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

6 Responses to ”Lyckostigen” av Anna Fredriksson

  1. Karin B skriver:

    Bör man ha läst Sommarhuset innan?

  2. […] Och här är en länk till min recension av hennes andra bok, ”Lyckostigen”. […]

  3. […] Fredriksson har skrivit tre romaner tidigare, ”Sommarhuset”, ”Lyckostigen”, och ”Augustiresan”. Jag har läst dom alla tre, och tyckt riktigt mycket om dom […]

  4. […] och jag har tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom: Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, och Tisdagsklubben. Alla böcker är helt fristående från […]

  5. […] och tyckt om dom allihopa. Här är länkar till mina recensioner av böckerna: Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, Tisdagsklubben, och Avskedsfesten. Har även läst kortromanen Risk för regn. Alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: