”Utan ett spår” (Vanished) av Joseph Finder

———

Recension av boken: ”Utan ett spår” (Vanished) av Joseph Finder – 2012 (2009) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”När Lauren Heller och hennes make Roger en kväll är ute och äter blir de brutalt överfallna. Ett dygn senare vaknar Lauren upp på sjukhus och upptäcker att hennes man är försvunnen utan ett spår. Den enda som har någon chans att hitta honom är hans bror, Nick Heller, en skicklig utredare som driver en privat underrättelsetjänst.

Nick Heller är smart och envis. Han är före detta elitsoldat och har specialiserat sig på att gräva upp hemligheter, som mäktiga personer inom den korrupta företagsvärlden, har försökt sopa under mattan. Nick och Roger har knappt haft någon kontakt sedan deras beryktade miljardärspappa hamnade i fängelse. Men Nick är beredd att göra vad som helst för att skydda Lauren och hennes 14-årige son Gabe. Han tar aldrig ett steg tillbaka, även om det innebär att han måste möta de farligaste fiender han någonsin ställts inför.

Nick kastas huvudstupa in i en desperat jakt och gör samtidigt flera chockerande upptäckter om sin brors liv och om det mäktiga företag inom försvarsindustrin som han jobbar för. För att rädda Lauren och Gabe måste Nick slåss mot en mäktig och dödlig konspiration som gör allt för att dölja sina hemligheter.

Utan ett spår är den första boken i serien om Nick Heller. Av Joseph Finder har Bra Böcker tidigare utgivit Paranoia, Chefen och Bytet.

(Kopierat från bbb.se)

———

En mycket amerikansk och en mycket manligt skriven thriller. Helt okej för en par timmars underhållning, men ingenting som jag kommer att minnas. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Utan ett spår” (Vanished) av Joseph Finder

  1. […] Jag har läst en bok tidigare av Joseph Finder, ”Utan ett spår”, och den tyckte jag var helt okej, och jag gav den 3,5 i betyg. (Här är en länk till min recension).  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.