”Nya kontakter” (I’ve got your number) av Sophie Kinsella

———

”Nya kontakter” (I’ve got your number) av Sophie Kinsella (2012) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman)

———

”Ibland är ett samtal allt som krävs …

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas … Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen – perfekt! Det finns dock ett problem – telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv …

Sophie Kinsella är mest känd för sina Shopaholic-böcker som även har blivit film. Hennes böcker har sålts i miljonupplagor över hela världen och har översatts till fler än 30 språk.

Nya kontakter är helt fristående från Kinsellas andra böcker.

(Kopierat från damm.se)

——–

Det här är den tolfte boken som jag läser av Sophie Kinsella och jag har tyckt om dom alla. 

Jag tycker att hon skriver på ett härligt lättsamt och humoristiskt sätt. Böckerna har ett skönt flyt, och man blir glad när man läser dom. 

Sex av böckerna är i Shopaholic-serien, och sex av böckerna är helt fristående böcker. 

”Nya kontakter” är hennes senaste bok, och den är en helt fristående bok. Och den var lika bra, lättläst, och rolig som dom tidigare. 

Kan helt klart rekommenderas. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Nya kontakter” (I’ve got your number) av Sophie Kinsella

  1. […] House 2012. På svenska: Nya kontakter, Damm förlag. Andra som bloggat om boken: Bokhora, Bims blogg  Share this:TwitterFacebookPinterestGillaGillaBe the first to like […]

  2. […] här är den trettonde boken som jag läser av henne, och här är en länk till den tolfte boken, ”Nya kontakter” från […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: