”Bida sin tid” av Titti Guldstrand

———

”Bida sin tid” av Titti Guldstrand (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Det är i början av juni och snart skolavslutning. Hanna Lind är keramiker och har nyligen flyttat till norra Öland tillsammans med dottern Nora. Hanna och Nora gör en dagsutflykt till ön Blå Jungfrun i Kalmarsund. På båten mellan Öland och Blå Jungfrun träffar Hanna Jonas, en arkitekt som är i Stora Näsvik för att hjälpa sin mormor med hus och trädgård. Hanna blir attraherad av Jonas och när de senare springer på varandra bjuder han ut henne på middag.

Följande dag cyklar Nora som vanligt iväg till skolan, men hon kommer aldrig fram. När Noras lärare kontaktar Hanna blir hon skräckslagen men lyckas ändå behålla lugnet. De börjar leta efter dottern, men hon är som uppslukad av jorden och de tvingas att kontakta polisen.
Det finns inga spår av Nora. Hanna tvingas inse att hennes dotter verkligen är försvunnen. En ovälkommen besökare har kommit till norra Öland och en odefinierbar ondska.
 

Bida sin tid är en suggestiv spökberättelse. En stämningsfull och välskriven roman i en ovanligt mogen debut. En historia där skuggorna från det förflutna spöklikt sveper in i nutiden.

(Kopierat från frankforlag.se)

——–

En bok som jag tyckte mycket om handlingen i, men kanske inte riktigt lika mycket sättet som den var skriven på. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som jag inte riktigt gillade. Men det var inte något riktigt ”flyt” i boken. Fast jag gillade, som sagt var, handlingen. Så boken var helt klart läsvärd. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Frank Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: