”Ingen jord den andra lik” av Varg Gyllander

———

”Ingen jord den andra lik” av Varg Gyllander – (2012) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Ett ansikte. Det var allt kriminaltekniker Ulf Holtz behövde. Vem var hon? Eller rättare sagt: Vem hade hon varit?

Skelettet är alldeles för ungt för att höra hemma i en vikingagrav, konstaterar Ulf Holtz, som kallats till utgrävningen för att undersöka det oväntade fyndet. Den rostbruna skallen med de jämna, vita tänderna släppte inte ifrån sig några svar. Hur hade en kvinna som dog för knappt femtio år sedan hamnat där? Och varför låg de vittrande skelettdelarna utspridda?

I den fjärde boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin ger sig Holtz ut på en inre resa för att hitta tillbaka till sin dotter och till sitt eget liv, och finna svaret på gåtan med kvinnan i gropen. Det blir en resa i tiden men också en balansakt på gränsen till det tillåtna, då det innersta av människans arvsanlag blottläggs med hjälp av ny teknik.

(Kopierat från massolit.se)

——–

Tycker mycket om Varg Gyllanders böcker om kriminalteknikerna i Stockholm. Jag älskar ju alla sorters kriminalromaner, men när dom innehåller kriminalteknik så tycker jag oftast extra mycket om dom. Lite ”CSI-känsla” över dom då. Och himla intressant är det ju faktiskt med kriminalteknik, både i verkligheten och i romanform. 

Den fjärde boken i serien var precis lika bra som dom tre tidigare. Tycker att Varg skriver på det sättet så det är det härligt flyt i hans böcker. Boken var spännande, lättläst, aktuell, intressant, och inte förutsägbar. 

Och så slutade boken på ett sätt som ju har blivit rätt så vanligt numer i svenska deckare, med en cliffhanger… Det både älskar och hatar man! Så nu längtar jag redan efter nästa bok, den femte, som förhoppningsvis kommer om ungefär ett år. 

Så jag kan varmt rekommendera ”Ingen jord den andra lik” till alla som tycker om svenska kriminalromaner. Men har du inte läst Vargs tidigare böcker, så börja med dom då! 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Massolit.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Ingen jord den andra lik” av Varg Gyllander

  1. […] Varg Gyllanders femte bok. Jag har läst dom fyra tidigare och har tyckt väldigt mycket om dom. (Här är en länk till den fjärde boken, ”Ingen jord är den andra lik”). Varg jobbar som pressekreterare på Rikskriminalpolisen förutom som författare. Och hans […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.