”Kaninhjärta” av Christin Ljungqvist

———

”Kaninhjärta” av Christin Ljungqvist (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

———

”Christin Ljunqvists debut är en gripande skildring av en hjärtskärande syskonrelation, och en gastkramande hälsning från andra sidan. Om livet och döden, och skiktet där emellan.


Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. De ser sig båda som den starka, den som bär den andra, den som har ansvaret. Sedan de var små har de sett sådant som andra inte ser, känt sådant som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.

Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppens hjälp närmar sig Mary och Anne ett svar.

De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande skilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd för att Mary ska ta livet av sig.”

(Kopierat från gillabocker.se)

——–

Den här boken tillhör kategorin Ungdomsböcker och riktar sig till ”Tonår” eller ”15+”. 

Men jag tyckte nog att den kändes som en ”vuxenbok”, även om den i och för sig handlar om två tvillingsystrar som är sjutton år. 

Boken har verkligen många olika sidor. Den var gripande, spännande, välskriven, skrämmande, och lättläst. Den känns både som ett relationsdrama, en kriminalhistoria, och en skräckroman. 

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla, oavsett ålder. Och jag ser fram emot att få läsa fler böcker av den debuterande författaren. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Gilla Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.