”Coola pappor : en bok om män och föräldraskap” av Martin Melin

———

”Coola pappor : en bok om män och föräldraskap” av Martin Melin – (2011) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär / Faktabok)

———

Den enda boken en man behöver läsa om att vara pappa. 

Martin var som många nyblivna pappor är: frånvarande, oengagerad och fattade inte riktigt vilket arbete hans fru lade ner på deras två små barn. Efter skilsmässan hade han en dag för första gången sin fyraåriga dotter på besök i sin nya lägenhet. De skulle titta på film och ha det jättemysigt. Och det började bra, med hämtmat från McDonald’s och Snövit på video. Men så en timme in i filmen vände sig dottern mot honom med tårar i ögonen och sa: ”Jag vill åka hem till mamma.”

Där och då bestämde sig Martin för att ändra på sig. Han skulle bli allt han hittills inte varit: närvarande och engagerad, och lägga ner precis så mycket arbete och slit som hans barn behövde.

I dag är Martin omgift och har ett gemensamt barn med sin nya fru samt två bonusbarn från hennes tidigare äktenskap. Han har kämpat hårt för att bli en riktigt bra farsa, vägen har kanske inte alltid varit rak men han har kommit en bra bit.

För att hjälpa sig själv och andra att komma till insikt och ta mer ansvar, startade han bloggen Coola pappor där han tar upp sina erfarenheter av att själv vara en dålig pappa, att bli en bättre pappa och att vara bonuspappa.

Martin Melin har skrivit en insiktsfull och utlämnande bok om sin egen bakgrund och förändring och om mäns inställning till föräldraskap. Det är en tankeväckande guide för pappan (eller den blivande pappan) till det liv som aldrig blir som innan man blev förälder, men som också kan bli så mycket rikare både för en själv och för ens barn.

(Kopierat från forum.se)

——–

Det här tyckte jag var en mycket bra bok, trots att jag är helt fel målgrupp. Femtioettåriga tvåbarnsmammor är väl inte direkt målgruppen med den här boken skulle jag tro. 

Men jag tror att den här boken behövs. För det finns ju hundratals, kanske tusentals, böcker för mammor och blivande mammor, skrivna av andra mammor. 

Men vad jag vet, så har det inte funnits en enda bok förut, för pappor och blivande pappor, skriven av en pappa. 

Så jag tror att Martin Melins bok verkligen behövs. Tror att det kan vara skönt även för pappor att läsa om föräldraskap. 

Boken var bra skriven. Lagom blandning av fakta och av Martin Melins egna kunskaper och erfarenheter. 

Lättläst var den, och humor finns det i den. Även fina fotografier. 

Så jag kan verkligen rekommendera boken. Och om min son blir pappa någon gång, så kommer jag definitivt köpa den här boken till honom. Och även till min dotters eventuella barns pappa. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok lånade jag som en E-bok från Biblioteket 

———

4 Responses to ”Coola pappor : en bok om män och föräldraskap” av Martin Melin

  1. Martin skriver:

    Tack snälla du! 🙂

  2. […] har läst en bok tidigare av Martin Melin, ”Coola pappor – en bok om män och föräldraskap” som jag tyckte var riktigt bra, och jag har också till och från följt Martin Melins blogg, och […]

  3. […] har läst en bok tidigare av Martin Melin, ”Coola pappor – en bok om män och föräldraskap” som jag tyckte var riktigt bra, och jag har också till och från följt Martin Melins blogg, och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.