”Sex, systerskap och några män senare” av Monica Gunne

     

———

”Sex, systerskap och några män senare”  av Monica Gunne (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Livet pågår för fullt även efter femtio, ja rent av med större intensitet och frihet. I alla fall om man frågar Agatha, 61, Louise, 57, och Madeleine, 63 som på höga klackar gör stan osäker i romanen Sex, systerskap och några män senare som släpps den 1 november.

Ingen har påstått att det är enkelt. Mannen har träffat en ny, knutan i bröstet visar sig vara elak, karriären kraschlandar och tyngdlagen försöker säga sitt. Chocken kan kännas paralyserande, men ett inslag består genom hela karusellen: väninnorna. Och så småningom också de nya möjligheterna. Det nya sättet att ta för sig, att breda ut sig och att lyckas. Det här är en bok om karriär, sex, kärlekslängtan, ensamhet, förlust, kropp, besvikelser, celibat, sorg och framgångar. Men framför allt handlar det om tre kvinnors vänskap och hur de med både varsam och brutal hand guidar varandra in i det okända och halsbrytande livet efter femtio.

Sex, systerskap och några män senare är skriven av Monica Gunne, i tätt samarbete med Amelia Adamo och Susanne Hobohm. Vi känner igen deras namn och ansikten från media, Monica Gunne arbetade länge som chef på Aftonbladet och är idag en mycket uppskattad kolumnist. Amelia Adamo driver flera tidningar, bland annat M Magasin, Amelia och Tara. Susanne Hobohm är featurechef på Dagens Nyheter och arbetade under 20 år på Expressen, bland annat som chefredaktör för systertidningen GT. Samtliga har de under sina långa karriärer verkat för att lyfta fram kvinnors liv och intressen i journalistiken. Tillsammans har de nu skapat en generationsroman för kvinnor som inte tänker låta en siffra utgöra begränsningar i livet. Det är en fiktiv berättelse som bygger på samtal, fria fantasier och en stor dos gemensamma erfarenheter. Och hur sedan det ena griper in i det andra går inte att reda ut.

(Kopierat från nok.se)

——–

En ganska så intetsägande bok, som jag trodde skulle vara mycket bättre än vad den var. Lite ”Sex and the City”-känsla fast för äldre kvinnor, var det över boken. Läsvärd i billig pocket, men mer än så var det inte. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.