”Paradisoffer” av Kristina Ohlsson

———

”Paradisoffer” av Kristina Ohlsson (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev på en av flygplanets toaletter. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas.

Ett av kraven från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen av planet tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman jobbar temporärt på justitiedepartementet och är inblandad i utvisningsärendet. Hon skickas tillbaka till polisen för att vara kontaktperson mellan regering och polis. Utredningsgruppen får snart klart för sig att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.

På andra sidan Atlanten inser de amerikanska utredarna att de står inför ett ohyggligt dilemma. Kravet som ställs på den amerikanska regeringen rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Men vill man verkligen gå kaparna till mötes?

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat. Och snart är bränslet i planet slut…”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Jag har läst alla Kristina Ohlssons tre tidigare böcker, och jag har tyckt mycket om dom. Hon är en av mina absoluta favoriter bland svenska kriminalromanförfattare. Här är en länk till min recension av hennes tredje bok, ”Änglavakter”, där det också finns länkar till mina två tidigare recensioner. 

Hennes fjärde bok, ”Paradisoffer”, var precis lika bra som dom tidigare. Lite annorlunda var den mot dom tre tidigare, men på ett bra sätt. 

Boken var väldigt spännande och absolut inte förutsägbar. Det var svårt att lägga ifrån sig boken, för man ville så gärna veta hur det skulle gå med det kapade och bombhotade flygplanet. 

Tycker mycket om personerna som Kristina har med i alla böcker, Fredrika och Alex. 

Rekommenderar verkligen den här boken, och även Kristinas tidigare böcker, till alla som tycker om välskrivna svenska spänningsromaner. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok, i PDF-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Paradisoffer” av Kristina Ohlsson

  1. […] ”Davidsstjärnor” är Kristina Ohlssons sjätte bok. Jag har läst alla hennes fem tidigare böcker, och jag har tyckt riktigt mycket om dom allihopa. (Här är en länk till hennes femte bok, ”Paradisoffer”, och i det inlägget finns det …  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.