“Herr Lombardo” av Christian Johansson

———

”Herr Lombardo” av Christian Johansson (2012) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Alla visste att Holly Hancock var lika galen som hon var rik, men nu var hon tack och lov, död och begraven och skulle inte besvära någon mer.

När en advokat drygt två är efter Holly Hancocks död besöker hennes brorson Ben Harper och avslöjar att han står i tur att ärva sin fasters förmögenhet så förändras hela hans värld. Allt Ben behöver göra för att få pengarna är att låta en viss herr Lombardo bo i hans källare i ett år.

Ben skriver på avtalet och förbinder sig samtidigt att följa dess villkor och allt är som vanligt tills Bens svägerska blir överfallen och brutalt misshandlad av en man som hävdar att Ben och hans hustru brutit mot villkoren och måste straffas.

En kort tid därefter försvinner en av Bens dotters vänner spårlöst och Bens bäste väns far misshandlas till döds tillsynes utan något motiv.

Med tiden inser Ben att allt som inträffar verkar relaterat till den underlige mannen som bor i hans källare, men vem är han och vilka uppoffringar krävs egentligen för att få ärva Holly Hancocks förmögenhet?”

(Kopierat från ordtextmening.se)

——–

Den här boken är skriven av en svensk författare, men den utspelar sig i England. (Och det kanske beror på att författaren för närvarande bor och lever i England?) 

Christian har jämförts på flera håll med både Stephen King och Dean Koontz. Och eftersom dom båda två tillhör mina absoluta favoritförfattare, så var jag ju oerhört nyfiken på den här boken. 

Och jag blev absolut inte besviken! För boken var mycket, mycket bra. 

Boken var väldigt spännande, karaktärerna var bra beskrivna, boken var tjock (nästan 500 sidor), och den var absolut inte förutsägbar. 

Det var ett väldigt bra läsflyt i boken, och den kändes mycket trovärdig. Otäck och skrämmande var den också, och svår att lägga ifrån sig. 

Så gillar ni välskrivna och spännande thrillers, så kan jag verkligen varmt rekommendera ”Herr Lombardo” av Christian Johansson. Och jag hoppas verkligen att det kommer fler liknande böcker av författaren. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ord Text Mening.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

4 Responses to “Herr Lombardo” av Christian Johansson

  1. […] Gå till bloggen Category: Nyheter February 12, 2012 at 8:58 am No comments Christian Leave a Comment or Cancel reply […]

  2. […] Jag läste hans första roman, ”Herr Lombardo” för drygt två år sedan, och jag älskade den. Här är en länk till min recension av den.  […]

  3. […] Jag läste författarens första bok ”Herr Lombardo” i februari 2012, och jag älskade den! (Här är en länk till min recension av den).  […]

  4. […] har läst Christian Johanssons två tidigare böcker, ”Herr Lombardo” och ”Parasitus”. Tyckte väldigt mycket om båda böckerna och länkar till mina […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: